(VIDEO) ITALIJANI OPTUŽUJU: Hrvatski navijač silovao devojku u centru Milana uoči utakmice
Foto: AP

Divljali i po gradu

(VIDEO) ITALIJANI OPTUŽUJU: Hrvatski navijač silovao devojku u centru Milana uoči utakmice

Fudbal -
Neimenovana studentkinja španskog porekla (24) prijavila je policiji da je silovana i rekla da se radi o "muškoj osobi koju je upoznala tog dana, a pričali su isključivo na engleskom jeziku

Navijači fudbalske reprezentacije Hrvatske izazvali su u nedelju uveče velike incidente u Milanu tokom utakmice protiv Italije, a kako prenose italijanski mediji huligani nisu mirovali ni uoči meča koji je odigran na stadionu "San Siro".

Mediji tako navode na desetine drugih incidenata u samom centru grada, između ostalog i silovanje. Konkretno, sumnja se da je jedan od navijača iz hrvatske silovao studentkinju u blizini "Pjaca del Duomo" u samom centru grada.

Neimenovana studentkinja španskog porekla (24) prijavila je policiji da je silovana i rekla da se radi o "muškoj osobi koju je upoznala tog dana, a pričali su isključivo na engleskom jeziku."

Špankinja je pronađena ujutro dan posle utakmice na stepenicama stanice metroa iza katedrale. Policija pregledava snimke sa sigurnosnih kamera i sigurni su da se radi o navijaču iz Hrvatske jer je veliki broj njih tog dana "okupirao" glavni milanski trg.

Italijanski mediji Hrvate nazivaju divljacima i stalno ih upoređuju sa huliganima iz Srbije koji su 2010. godine prekinuli utakmicu protiv Italije u Đenovi.

http://www.youtube.com/watch?v=lGqVB9PFuRs
http://www.youtube.com/watch?v=2P_j1AnIAKc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track