Bratislav Đorđević: Da popravimo našu košarku
Foto: Dragana Udovičić

Klubaške podele ubile trofejni sport

Bratislav Đorđević: Da popravimo našu košarku

Košarka -
Situacija je zrela za drastičnu popravku. Odnosi između Partizana i Crvene zvezde moraju biti bolji. Treba da sednemo za isti sto i donesemo red i mir u srpsku kuću, tvrdi Bratislav Đorđević

Menjajmo se!Košarkaški stručnjak Bratislav Đorđević tvrdi da je kucnuo čas za korenite popravke u srpskoj košarci i upozorava da ne bi bilo dobro ukoliko bi i ova prilika za preduzimanje krupnih radova bila propuštena. Bivši trener Crvene zvezde i otac jednog od najvećih asova Partizana - Aleksandra Đorđevića posmatra mržnju među „večitim rivalima“ kao jedan deo problema koji opterećuje našu košarku i to vidi kao dobar povod za poziv na njenu kompletnu rekonstrukciju.- Teško se odlučujem da komentarišem prilike u našoj košarci i kad to činim, onda volim da se izmaknem sa pozicija s kojih to većina radi. Jasno je da je situacija u srpskoj košarci zrela za popravku, drastičnu popravku, pa zatim u kontekstu svega što se dešavalo da se rekonstruišu odnosi između Crvene zvezde i Partizana. Sada je trenutak da se sve popravi u srpskoj košarci - priča Đorđević.

Potpis selektora... Aleksandar Đorđević
Potpis selektora... Aleksandar Đorđević

Poznati trener ne misli da su ljudi na pozicijama u savezu i klubovima nesposobni da dođu do dogovora koji bi pokrenuo srpsku košarku napred, umesto što se sad većina njih nalazi suprotstavljena, klubaški obojena, svako u svom rovu:- Nema drugog načina da krenemo napred od toga da sednemo svi za zajednički sto, da napravimo red i dođemo do mira. Napravili smo problema i previše jer ne razgovaramo i ne pokazujemo dobru volju za kompromise. Pa, nekad su klubovi živeli, radili i na terenu se suprotstavljali bez surevnjivosti, zašto ne bismo mogli i sada na isti način da funkcionišemo.FIBA je juče na Trgu republike u Beogradu predstavila pehar namenjen prvaku sveta radi promocije košarke pred šampionat u Španiji.

PrincipNE STRANCIMA U REPREZENTACIJIUprkos pozivu da se iz temelja menja srpska košarka, neki davno usvojeni principi za Bratislava Đorđevića nikad nisu bili dovedeni pod znak pitanja. Dilema „za stranca u srpskoj reprezentaciji, da ili ne“ za Đorđevića ne postoji.- Zašto bismo dovodili strance? Ne vidim razlog. To je stav kompletne košarkaške organizacije, što u suštini znači da mi imamo dovoljno naših talentovanih košarkaša koji sigurno bolje znaju kako se treba boriti za nacionalni tim od nekog stranca - kategoričan je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track