LAKO SA METALCEM: Zvezda se zagrevala za plej of
Foto: Saša Pavlić

Superliga

LAKO SA METALCEM: Zvezda se zagrevala za plej of

Košarka -
Tim trenera Dejana Radonjića savladao ekipu iz Valjeva sa ubedljivih 90:53

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Beogradu ekipu valjevskog Metalca sa 90:53 (21:17, 25:7, 23:11, 21:18), u utakmici 14. poslednjeg kola Superlige Srbije.Crveno-beli su očekivano i lako zabeležili 11. pobedu za overu drugog mesta na tabeli. Tokom celog susreta rutinski su kontrolisali igru i održavali vođstvo, a predvodili su ih Katić sa 14, Lipovij sa 13 i Blažič sa 12 poena.Izabranici trenera Dejana Radonjića u polufinalu plej-ofa igraće sa trećeplasiranom ekipom Mega Vizure.

Metalac je pretrpeo 10. poraz i završio kao šestoplasirani, a bolji od ostalih u njegovim redovima bili su Kužeta i Knežević sa po 11 i Jokić sa 10 poena.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je posle pobede nad Metalcem da očekuje da njegov tim zaigra na visokom nivou u plej-ofu.

“Želimo da već u prvom duelu protiv Mega Vizure pokažemo da se dižemo i da ćemo biti najspremniji onda kada je to najpotrebnije. Ligaški deo takmičenja je bio u poznatim okolonosti, sa nesrećom koja je zadesila državu i to je odvuklo pažnju. Ali u svakom slučaju to je iza nas. Nadam se da će svi igrači biti spremni kako bismo stavili u funkciju ono što smo radili čitave godine"

“Očekujem da svi budu spremni već za prvi polufinalni duel. Nelson ima nekih smetnji koje ne bi trebalo da predstavljaju veći problem, imali smo nekoliko dana da ga odmorimo i pripremimo. Lazić večeras nije mogao da igra zbog udarca koji je dobio. I drugi igrači su vukli povrede, ali uspećemo da ih saniramo i da pokažemo da možemo da dođemo do

“Bilo je potrebno da motivacija bude adekvatna, da dobrim pristupom uspemo da iskoristimo meč da, sem pobede, ostvarimo i neke druge planove. Odnos igrača na ovoj utakmici je bio kvalitetan, zadovoljan sam onim što su prikazali".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track