(VIDEO) JUNAK: Preživeo dve avionske nesreće i vratio se košarci
Foto: Youtube Printscreen

Kao na filmu

(VIDEO) JUNAK: Preživeo dve avionske nesreće i vratio se košarci

Košarka -
Ostin Hač je doživeo dve velike tragedije ali je uspeo da se potpuno vrati u život

Pre oko mesec dana, pisali smo o neverovatnoj sudbini jednog momka iz SAD, koji ima ogromnu ljubav prema košarci i koja ga je praktično vratila u život. Njegovo ime je Ostin Heč.

Ta priča je dobila i svoj nastavak.

Ostin Heč ima svega dvadeset godina i već dve velike životne tragedije iza sebe. Obe su vezane za avionske nesreće.

Prvu avionsku nesreću doživeo je 2003. kada su u malom sportskom avionu poginuli njegova majka, brat i sestra. Osam godina kasnije, u avionu su mu poginuli otac i maćeha, a on je preživeo iako je čak dva meseca proveo u komi. Oba puta, avionom je upravljao njegov otac.

Ostin je talentovani košarkaš, dobio je i stipendiju na osnovu svojih sportskih rezultata ali ga je druga nesreća omela u tome da napravi karijeru kakvu je mogao. Pomenuta dva meseca u komi i brojne frakture, udaljile su ga od košarkaškog terena.

Ipak, vratio se košarci i za ekipu Mičigena ubacio je jedan poen iz slobodnog bacanja u ubedljivoj pobedi nad Vejn Stejtom. Sam Ostin shvata da su njegovi poeni rezultatski nebitni, ali kao i svi prisutni u sali, bio je oduševljen jer je taj poen predstavljao sve ono bolno i tragično što je preživeo poslednjih godina.

Pogledajte taj trenutak:

http://www.youtube.com/watch?v=ff0daVLg_IM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track