RADONJIĆ: Na pobedu i bez Vilijamsa i Marjanovića
Foto: Fonet

Pred gostovanje Igokee

RADONJIĆ: Na pobedu i bez Vilijamsa i Marjanovića

Košarka -
Imamo vrlo težak raspored i potrošnja igrača je ogromna. Iz tog razloga učešće Vilijamsa na ovoj utakmici je neizvesno, rekao je Radonjić

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da crveno-beli žele da nastave pobednički niz u Jadranskoj liigi, iako će protiv Igokee najverovatnije nastupiti bez dvojice najbiljih igrača Markusa Vilijamsa i Bobana Marjanovića.

"Imamo vrlo težak raspored i potrošnja igrača je ogromna. Iz tog razloga učešće Vilijamsa na ovoj utakmici je neizvesno. U ponedeljak ćemo videti da li možemo da računamo na njega. Takođe, imamo problema i sa povredom Marjanovića. Ipak, ostali igrači koji su zdravi, bez obzira na eventualni izostanak njih dvojice, moraju da odigraju ovu utakmicu na najbolji mogući način kako bismo upisali nova dva boda", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Zvezda bi pobedom protiv Igokee izjednačila rekord ljubljanske Olimpije, koja je u sezoni 2001/2002 uspela da veže 12 uzastopih trijumfa na startu regionalnog takmicenja.

"Osećamo pritisak svakog dana, koji je prisutan zbog činjenice da u svakoj utakmici želimo pobedu. Moramo da budemo dobri u svemu što radimo, najviše u polufinalu Jadranske lige, a potom i u finalu. Želimo da ostvarimo pobedu protiv Igokee i da ostanemo prvi. Videćemo da li ćemo imati 12 pobeda ili više", rekao je Radonjić.

Na pitanje novinara da li postoji mogućnost da odmori nosioce svog tima u nekim mečevima u okviru Jadranske lige, Radonjić je odgovorio:

"Nećemo tako da se ponašamo. Mi smo vrlo aktivni u borbi za prvu poziciju i nema uslova da pravimo neke podele među timovima na dobre i loše. Svaki meč je izuzetno važan za nas, bez obzira da li on bio kod kuće ili na strani, protiv Partizana ili Budućnosti. Ne smemo da kalkulišemo protiv bilo koga", upozrio je crnogorski stručnjak.

Radonjić je demantovao mogućnost angažovanja Markusa Slotera iz Reala, koji je prethodnih dana bio dovođen u vezu sa klubom sa Malog Kalemegdana.

"Nismo razmišljali o njemu, niti smo pravili njegov skauting. Mi nemamo ni mogućnost da razmišljamo o dovođenju takvog igrača, a i uopšte u ovom trenutku ne razmišljamo o pojačanju na poziciji četiri. To ne znači da nećemo razmišljati o tome za oko 10 dana, posle meča protiv Laborala na osnovu kog ćemo doneti odluku da li nam je potreban još jedan krilni centar. Trenutno, mislim da sa našom mladošću treba da nastavimo i u Evroligi", zaključio je Radonjić.

Utakmica Crvena zvezda - Igokea igra se sutra od 21 sat u hali Pionir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track