LOŠ MOMAK OPET U SRBIJI: Rik Mahorn u julu u Beogradu

Uči naslednike

LOŠ MOMAK OPET U SRBIJI: Rik Mahorn u julu u Beogradu

Košarka -
Član šampionskog tima Detroit Pistonsa, tokom leta će 10 dana učiti mlade i profesionalne igrače tajnama košarkaške igre

Posle uspeha prošle godine u Kragujevcu, nekadašnji košarkaš Detroit Pistonsa Rik Mahorn, član šampionskog NBA tima „Loših momaka” stiže na leto u Beograd!

Nekadašnji saigrač Džoa Dumarsa, Ajzeje Tomasa, Denisa Rodmana… kasnije i Dina Rađe u Rimu, podučavaće mlade košarkaše na specijalizovanom kampu za visoke igrače.

Nekada čuveni kamp Pita Njuela koji se svakog leta održavao u SAD, na kome su između ostalih, od aktuelnih igrača bili Saša Kaun i Endrju Bajnam, doživeće drugo evropsko izdanje i to posle Kragujevca, opet u Srbiji, ovoga puta u Beogradu.

– Čuvši da je Branislav Zečević prošle godine uspeo da organizuje kamp u Kragujevcu, uz pomoć bivšeg košarkaša Andreja Perovića sam stupio u kontakt sa Mičom Smitom i predočio mu želju da se jedna ovakva manifestacija održi u Beogradu - kaže Vladimir Puzović.

Puzović, koji je višegodišnji trener na kampova širom Srbije i specijalista za fizičku pripremu sportista, kaže da je ideja da se kroz 10 dana kampa našim igračima i pre svega trenerima predoči američki sistem rada i shvatanje košarke.

- Igrači i na prvom mestu treneri na kampovima dobijaju smernice za napredak i kvalitetniji rad, koji dovodi do napretka tokom sezone. Sigurni smo da će iskustvo Smita i Mahorna biti od velike koristi svima.

- Mič se dugo bavi psihologijom sporta i ima mnogo praktičnih iskustava i saveta za sve igrače, ali i trenere - kaže Puzović

On ističe da će se kamp održati u beogradskoj Vizuri.

- Cilj nam je da svi posetioci kampa sve vreme budu u košarci. Da li kroz trening ili sastanke na kojima će se pričati o košarci, ali da nam sve bude na jednom mestu. Jer program je zgusnut, pre podne je „dril”, a popodne ćemo imati trening utakmice kako bi u realnim situacijama primenjivali ono što nam je Mahorn pokazao - istakao je Puzović.

Prijavljivanje za kamp koji će se održati od 3. do 13. jula u Beogradu vrši se na Fejsbuku gde možete kontaktiradi Vladimira Puzovića ili Andreja Perovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track