MARKUS VILIJAMS PRED DERBI: Razlika je u navijačima
Foto: Saša Pavlić

Bez obećanja

MARKUS VILIJAMS PRED DERBI: Razlika je u navijačima

Košarka -
Plejmejker Crvene zvezde smatra da je prednost domaćeg terena važna iako su obe ekipe domaćini u hali Pionir

Košarkaš Crvene zvezde Markus Vilijams rekao je danas da njegova ekipa ne može da obeća trofej u Jadranskoj ligi i dodao da u polufinalnoj seriji protiv Partizana tim mora da bude koncentrisan na sopstvenu igru.

"Moramo da radimo ono što smo radili tokom cele sezone, a to je da igramo jaku odbranu i da dodajemo lopte igračima koji su u dobrom ritmu. Jednostavno, moramo da se fokusiramo na sopstvenu igru. Ne možemo da obećamo trofej, ali zato garantujemo da ćemo se boriti do kraja", rekao je Vilijams.

Zvezda je ligaški deo Jadranske lige završila na prvom mestu sa 24 pobede i samo dva poraza.

"Veoma je važno što imamo prednost domaćeg terena i podršku publike, ali to je i njihov teren, upoznati su sa dvoranom i obručima, jedina razlika će biti navijači", dodao je Vilijams.

Partizan je tokom sezone dosta menjao sastav, a od nedavno ekipu je pojačao američki plejmeker Džoš Akojon, za koga je Vilijams imao samo reči hvale.

"Džoš je definitivno sjajan igrač. U suprotnom, Partizan ga ne bi ni doveo. On je odličan strelac i može mnogo da pomogne timu. Ali, mi ne možemo da uđemo u seriju razmišljajući o tome koga oni imaju", zaključio je plejmejker crveno-belih.

Polufinalna serija plej-ofa Jadranske lige između Crvene zvezde i Partizana počinje 14. aprila, utakmicom u hali Pionir od 21.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track