MARINA MALJKOVIĆ: Timska igra donela pobedu
Foto: Kss.rs

Težak meč

MARINA MALJKOVIĆ: Timska igra donela pobedu

Košarka -
Bitno je da je danas pobedio tim, tim koji se borio do kraja i koji je znao važnost svake lopte, rekla je Maljkovićeva

ĐER - Košarkašice Srbije savladale su u dramatičnoj završnici selekciju Slovačke rezultatom 76:74 (21:23, 19:19, 14:13, 22:19) u prvom meču druge faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

Selektor Srbije Marina Maljković da je meč bio izuzetno težak i da je timski duh bio presudan na ovom meču.

"Videli ste kako je utakmica bila teška, mislim da smo se jako namučili. I dalje su prisutne neke početničke greške koje sebi ne smemo da dozvolimo i mi to moramo da korigujemo za sledeću utakmicu. Bitno je da je danas pobedio tim, tim koji se borio do kraja i koji je znao važnost svake lopte. Tako smo se ponašali celu utakmicu. Jedna veoma teška utakmica, uložili smo ogroman trud i zalaganje kao što ste videli, do poslednje sekunde. Pobedili smo uprkos nešto lošijoj igri", smatra Maljkovićeva.

Maljkovićeva je istakla kakve greške su bile najveći problem Srbije protiv Slovačke.

"Početničke greške koje moraju da se isprave, a da se svakako zadrži timska igra gde je svaka igračica bitan šraf u borbi da Srbija dođe do pobede. Tih početničkih grešaka je bilo mnogo. Situacije gde mi bukvalno poklanjamo poene, nešto više u prvom poluvremenu. Dali smo im četiri poena bukvalno na ruke, gde su one stajale nazad u ofsajdu i mi ih ne vidimo. To su četiri poena, a mi smo pobedili sa samo dva poena razlike. To je samo jedan primer, takvih poklon poena protivniku bilo je bar 15-20 i radićemo na tome da to ispravimo. Ponavljam, čestitam timu na zalaganju do poslednjeg trenutka i na timskoj pobedi, gde je svaka košarkašica bitna, gde je svaka od njih 12 donela nešto, pokazala nešto i doprinela pobedi", rekla je Maljkovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track