ŠAMPION UPALIO MOTORE: Radivoj Korać osvojio međunarodni turnir u Vrbasu!
Foto: Fejsbuk/Radivoj Korać

Pripreme za novu sezonu

ŠAMPION UPALIO MOTORE: Radivoj Korać osvojio međunarodni turnir u Vrbasu!

Košarka -
U okviru priprema za novu sezonu, košarkašice Koraća učestvovale su na međunarodnom turniru "Trofej Vrbasa 2015"

Ekipa Radivoja Koraća, aktuelnog šampiona Srbije u ženskoj košarci, odigrala je prve pripremne mečeve za novu sezonu.

"Žućkove naslednice" trijumfovale su na međunarodnom turniru "Trofej Vrbasa 2015", pošto su u finalu ubedljivo savladale ekipu Plej ofa iz Sarajeva rezultatom 74:57, a za najbolju igračicu turnira proglašena je mlada reprezentativka Srbije Anja Spasojević.

Košarkašice Koraća u novu sezonu, u kojoj brane titulu šampiona Srbije, ulaze u znatno izmenjenom sastavu. U odnosu na minulu sezonu, kada su nosioci igre u pitanju, ostale su samo tri igračice: Kristina Topuzović, Sanja Mandić i iskusna Vladinka Erak.

"Ove godine smo u znatno promenjenom timu u odnosu na prošlu sezonu. Doveli smo Lidiju Vučković iz Partizana. Ostale su Sanja Mandić i Kristina Topuzović, igrače koje smo iznedrili. Očekuje se ove sezone pun doprinos, jer mislim da su definitivno sazrele pre svega kao osobe, a i košarkaški. Na poziciji broj četiri doveli smo Andrijanu Vasović, povratnika iz inostranstva koja je ranije igrala za Partizan i Crvenu zvezdu i ima velikog iskustva. Na toj poziciji smo doveli i Natašu Bučevac, takođe igračicu sa velikim iskustvom. Na poziciji pet produžili smo saradnju sa Vladinkom Erak, koja je u završnici prošle sezone pokazala sav svoj kvalitet. Rastali smo se od Tamare Kapor, dugogodišnje igračice i najboljeg strelca kluba, kapitena Ivane Brajković, sa nama nisu više Jovana Jakšić, Dijana Stančić, Jovana Đorđević. Praktično, osim Sanje, Kristine i donekle Erak, igračice koje bi trebale da nose igru su promenjene i treba da im damo vremena da se naviknu na sistem rada i mene kao trenera. Otprilike imamo šest starijih i šest perspektivnih igračica, tu su Spasojević, Spaić, Turudić, Vučković, Ilić, došle su Jelić iz Šapca i Vulović iz Radničkog iz Kragujevca. Cilj je da ove i naredne sezone napravimo novi ciklus, kao što smo to radili pre nekoliko sezona i od ove dece pokušamo da napravimo igrače koji bi u perspektivi poneli vodeću ulogu u timu. Tu je i Marija Stojiljković, koja se vraća na teren pred kraj godine", rekao je za Košarku24.rs trener ekipe Miloš Pavlović.

Korać je prošle sezone pored trijumfa u prvenstvu Srbije igrao finale Regionalne lige i finale Kupa, a o ciljevima ekipe u ovoj sezoni Pavlović kaže:

"Bez obzira na izmenjeni sastav, ambicije kod nas ostaju iste, da pokušamo da napadnemo sve trofeje. Mi smo strpljivi i radimo i želimo da se ozbiljno umešamo u borbu za prvenstvo i kup. O jadranskoj ligi je možda prerano govoriti, ali pomrsićemo mnogima račune."

Promene je doživeo i stručni štab Radivoja Koraća.

Foto: Fejsbuk/Radivoj Korać
Foto: Fejsbuk/Radivoj Korać

"Imamo dva nova imena u stručnom štabu. Sa nama je Olivera Gapić, naša bivša igračica, koja je došla na mesto drugog fizioterapeuta, pored Mirka Aleksića. Saradnja i dalje traje sa kondicionim trenerom Ivanom Jovčićem, trenerom i prvim asistentom Nenadom Markovićem. Prvom timu priključen je trener Jovan Papić, koji je unapređen i na mesto juniorskog trenera. Kadetsku ekipu preuzeo je Bojan Ivanović, a Ružica Karić nastavlja rad sa mlađim pionirkama i pionirkama."

Kristina Topuzović, Foto: Fejsbuk/Radivoj Korać
Kristina Topuzović, Foto: Fejsbuk/Radivoj Korać

Iako po godinama mlada, zlatna srpska reprezentativka Kristina Topuzović jedna je od najiskusnijih u timu, samim tim imaće značajniju ulogu u novoj sezoni.

"Počeli smo pripreme u izmenjenom sastavu, došla su tri pojačanja, treba nam vremena da se uigramo. Branimo titulu šampiona Srbije, što neće biti lako kakva god da je liga. Bitno je da mi pružimo maksimum na svakoj utakmici. Na Jadranu je cilj fajnal-for, a potrudićemo se da osvojimo Kup. Kao neko ko je dugo u ekipi, trudim se da bodrim mlađe igračice u timu, da ih podržim i podignem. Trudim se maksimalno da i taj deo obaveza odradim na najbolji mogući način", rekla je Topuzovićeva.

(Košarka24.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track