SUKOBI U SAVEZU: Marina Maljković odlazi zbog Dabovića?
Foto: Profimedia, Nemanja Pancic

Smena na klupi

SUKOBI U SAVEZU: Marina Maljković odlazi zbog Dabovića?

Košarka -
Maljkovićeva na putu da napusti šampionski tim, a jedan od razloga je otac sestara Ane i Milice, koga KS Srbije gura na mesto selektora kadetkinja

Marina Maljković neće voditi žensku košarkašku reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Riju sledeće godine.Ova vest je juče odjeknula kao grom iz vedra neba, a jedan od razloga zašto se selektorka odlučila da napusti šampionke Evrope leži u Milanu Daboviću, ocu sestara Milice i Ane Dabović, saznaje Kurir iz izvora bliskih Košarkaškom savezu Srbije.Takođe, pominje se da je Marini ponestalo energije da vodi reprezentaciju i da nije 100 odsto spremna da se prihvati novog izazova, mada prevashodni razlog, navodno, leži u tome što rukovodstvo Saveza gura trenera ŽKK Vojvodina na mesto selektora kadetkinja Srbije. Maljkovićeva ne misli da bi to bilo dobro rešenje, pa je rešila da odbije novi ugovor sa KSS.- Pregovori između KSS i Marine Maljković o produženju saradnje traju već duže vreme. Navodno, više nema energije i nije spremna da uloži 100 odsto u reprezentaciju - kazao je izvor Kurira i dodao:- Isto tako, spominje se da je glavni razlog njenog odlaska Milan Dabović, otac Ane i Milice, koji ima podršku predsednika KSS Dragana Đilasa da postane selektor mlađih kategorija. On je navodno njemu ponudio da bira koju će selekciju da izabere, a on je izabrao da predvodi kadetsku.Ipak, još postoji nada da može da dođe do dogovora između čelnika KSS i Marine, s kojom juče nismo uspeli da kontaktiramo.

Milica DabovićNADAM SE DA TO NIJE ISTINAKapiten naših košarkašica Milica Dabović nije bila previše raspoložena da priča o ovome. Kurir ju je pronašao u Lionu, gde ona igra za istoimeni klub, koji trenira upravo Marina Maljković.- Bez komentara sam. Verujem da je ovo dezinformacija - rekla je Dabovićeva.

Propaganda Milan Dabović tvrdi drugačije NE RUŠIM MALJKOVIĆEVU!.: Milan Dabović tvrdi da on nije razlog zbog kojeg Marina Maljković više ne želi da bude selektor srpskih košarkašica.- Prvi put čujem da ona više neće sedeti na klupi, to jest da ja imam pretenzije da dođem na mesto selektora mlađih kategorija. Izuzetno cenim Marinu, ostvarila je odlične rezultate s košarkašicama. Pozvala je obe moje ćerke da budu deo tog tima i imam samo reči hvale za nju. Stvarno ne znam ko plasira takve netačne informacije. Ja sam već duži niz godina u ovom sportu, iza mene su veliki rezultati. Da želim da preuzmem selektorsku poziciju, to bih sigurno i uradio - poručio je Milan Dabović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track