RANKOVA SUPRUGA ZAGA ZA KURIR: Samo je zatvorio oči i otišao!

Smrt u toplini doma: Ranko umro na spavanju

RANKOVA SUPRUGA ZAGA ZA KURIR: Samo je zatvorio oči i otišao!

Košarka -
Poslednjih dana malo su ga bolele noge i kičma, ali ništa posebno, rekla je Zaga

Supruga Zaga prva je videla Ranka mrtvog. Tužnim glasom u izjavi za Kurir rekla je da je Žeravica otišao u miru, neprimetno, kao što je živeo.- Jednostavno, zatvorio je oči i otišao, kao da se ništa nije dogodilo. Poslednjih dana malo su ga bolele noge i kičma, ali ništa posebno - bile su prve reči supruge Zage, koja je potom nastavila razgovor:- Čitav život je posvetio košarci i s njim smo kao porodica doživeli toliko lepih stvari, a naravno, bilo je i teških trenutaka. Koliko su ga ljudi voleli pokazuju i telefonski pozivi iz svih delova sveta, od Argentine, Amerike, Evrope, Afrike... Nikad nije imao neprijatelje i svi su ga voleli i poštovali. Pre nekoliko dana dao mi je spisak od 217 igrača i trenera koje je on stvorio i koji su nešto napravili u košarci. Uvek je govorio da treba samo učiti i napredovati, a to mi je rekao i pre dva dana, kad je kazao da još nije završio sa učenjem i da to čovek radi čitav život - tužnim glasom istakla je Rankova supruga Zaga.

Glumio Žeravicu u filmuSERGEJ TRIFUNOVIĆ: TUŽAN SAMSergej Trifunović glumio je Ranka Žeravicu u filmu „Bićemo prvaci sveta“. Cenjeni glumac nije krio tugu zbog smrti košarkaške legende.- Čuo sam tu vest i stvarno sam potresen. Žeravicu sam upoznao i reč je o jednom velikom košarkaškom stručnjaku. Izjavljujem saučešće njegovoj porodici - kazao je Trifunović za Kurir.

CENJEN I VOLJEN / CELA BIVŠA JUGOSLAVIJA TUGUJECela bivša Jugoslavija oplakuje Ranka Žeravicu. Svi mediji na prostorima bivše zemlje preneli su tužnu vest, napominjući da je umrla legenda jugoslovenske košarke. Svi su složni da je on jedan od najzaslužnijih za razvoj ovog sporta u bivšoj Jugoslaviji i šire i da je bio prvi koji je uneo sistematski rad u košarku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track