VELIKA POBEDA FUENLABRADE: Ivan Paunić srušio Real Madrid
Foto: Baloncestofuenlabrada.com

Pao prvak Evrope

VELIKA POBEDA FUENLABRADE: Ivan Paunić srušio Real Madrid

Košarka -
Košarkaši Fuenlabrade ostvarili su veliku pobedu u 16. kolu španske Endesa lige, savladavši aktuelnog prvaka Evrope Real Madrid sa 91:85 (22:22, 25:27, 21:13, 23:23).

Jednu od najzapaženijih uloga u pobedničkom timu imao je srpski košarkaš Ivan Paunić. Bek Fuenlabrade (28) je meč završio kao drugi strelac ekipe sa 18 poena. Paunić je takođe odlučio pobednika, kada je osam sekundi pre kraja meča pogodio oba slobodna bacanja za nedostižnih plus pet.

"Veoma teška utakmica, igrali smo protiv prvaka Evrope koji je došao u punom sastavu. Svih 12 naših igrača je odigralo fantastičnu utakmicu. Vodili smo u većem delu meča, dozvolili smo im da povedu sa košem razlike u poslednjem minutu, ali smo se vratili. Imao sam dva bitna bacanja za pobedu i pogodio sam", rekao je Paunić.

Srpski košarkaš veruje da je njegov tim sada veoma blizu plasmana u Kup Kralja.

"Vrlo sam srećan i ovo je veliki uspeh za nas. Sada nas deli samo jedna pobeda od učešća u Kupu Kralja što je velika stvar za ovaj klub i svi se nadamo da ćemo uspeti. Presrećan sam što smo svi odigrali dobro i što smo na kraju savladali Real u prepunoj sali", zaključio je Pauić.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Josip Sobin sa 24 poena, a pored Paunića sa 18, istakao se i Marko Popović sa 15 poena i sedam skokova.

U ekipi Reala najbolji je bio Andres Noćioni sa 21 poenom. Fuenlabrada sada zauzima deveto mesto sa po osam pobeda i poraza, koliko imaju i tri ekipe iznad njih, Bilbao, Andora i Unikaha. Klub iz predgrađa Madrida u narednom kolu gostuje Saragosi koja zauzima 15. mesto sa pet pobeda i 11 poraza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track