KOŠARKAŠI IZ ARENE IDU U RIO: Srbija dobila organizaciju kvalifikacionog turnira
Foto: Fonet

FIBA odlučila

KOŠARKAŠI IZ ARENE IDU U RIO: Srbija dobila organizaciju kvalifikacionog turnira

Košarka -
Svetska košarkaška organizacija FIBA, saopštila je da će Filipini, Italija i Srbija biti domaćini kvalifikacionih turnira čiji će pobednici izboriti plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Turniri će se igrati od 4. do 10. jula a 18 reprezentacija biće raspoređeno u tri grupe sa po 6 timova.

Uz Srbuiju za mesto na Olimpijskom turniru boriće se: Angola, Tunis, Senegal, Kanada, Meksiko, Portoriko, Filipini, Iran, Japan, Francuska, Grčka, Italija, Češka i Novi Zeland.

Uz ovih 15 reprezentacija FIBA će putem specijalne pozivnice u kvalifikacije poslati još 3 ekipe.Košarkaši Srbije rivale u grupi, dobiće 26. januara kada će biti žreb u Ženevi.

U muškoj konkurenciji, plasman na OI već su izborili Brazil kao domaćin, SAD kao svetski šampion, finalisti prethodnog EP Španija i Litvanija, Australija, Kina, Nigerija, Argentina i Venecuela.

Domaćin kvalifikacionog turnira za žene biće Francuska (13-19. jun 2016). Naša ženska reprezentacija obezbedila je olimpijsku vizu osvajanjem EP u Mađarskoj.

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić na Tviteru je kratko prokomentarisao odluku FIBA."Bravo! Beograd će se još jednom pokazati kao sjajan domaćin, a našim momcima želim svu sreću na putu za Rio", napisao je Udovičić na Tviteru

Reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica imao je poruku za rivale, koji će se naći u grupi sa Srbijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track