ČOVIĆ: Dok sam ja u Zvezdi, kvazi stručnjaci neće menjati trenera!
Foto: Fonet

Stao u zaštitu Radonjića

ČOVIĆ: Dok sam ja u Zvezdi, kvazi stručnjaci neće menjati trenera!

Košarka -
Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović otvoreno je stao u odbranu trenera i igrača nakon neuspeha u Kupu Radivoja Koraća.

Čović smatra da je minus to što Kup nije odbranjen, ali svakako nije povod za bilo kakve turbulencije ili radikalne poteze.

"Razumem osetljivost i očekivanja. Ali, nisam primetio da se recimo u Istanbulu priča o smeni Dušana Ivkovića, pošto je Efes ispao u četvrtfinalu. Nti se u Barseloni govori o promeni trenera zato što je ispala u Kupu. Pa Bamberg i tako dalje", rekao je Čović.

Na konstataciju da nije prvi put da se Dejan Radonjić smenjuje po kuloarima, predsednik Zvezde je rekao:

"Očigledno da je potrebna doza leka na takve pristupe, pa posle svakog poraza treba da ponovim - kako neće, barem dok sam ja u Crvenoj zvezdi, trenera postavljati mediji i kvazi stručnjaci. To će raditi uprava. Radonjić je trener pod ugovorom. Teramo dalje po njemu. Znam da niko ne voli da gubi, da je navijačima bilo teško posle Kupa, kao i svima nama. Ali, kada se pomeri emocija i krene trezveno razmišljanje, onda dođete do toga da je najteže bilo treneru, stručnom štabu i igračima", rekao je Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track