DRAMA U MOSKVI: Teodosić opet blistao, CSKA jedva pobedio Real
Foto: Euroleague.net

Umalo da od gotovog naprave veresiju

DRAMA U MOSKVI: Teodosić opet blistao, CSKA jedva pobedio Real

Košarka -

Košarkaši CSKA pobedili su Real Madrid 91:90 u Moskvi u derbiju 6. kola Evrolige.

Dramatičan meč na kraju je ipak pripao aktuelnom šampionu Evrope.

Nando de Kolo je bio najefikasniji na meču sa 28 poena, ali je umalo poklonio pobedu gostima. Naime, Francuz je tri sekunde pre kraja dao loptu "kraljevima", ali je Serhio Ljulj promašio šut za pobedu.

Real je mnogo bolje otvorio meč, stekao dvocifrenu prednost već u prvoj deonici, ali je CSKA napravio preokret i poveo već sredinom druge četvrtine. "Armejci" su u nastavku sve vreme vodili, u poslednjim trenucima doveli pobedu u pitanje, ali ipak zabeležili trijumf.

Miloš Teodosić je dao 15 poena i imao šest asistencija, Nikita Kurbanov je dodao 13 poena i imao osam skokova...

Kod Reala najbolji je bio Ljulj sa 21 poenom.

"Armejci" i dalje imaju stoprocentan učinak - 6-0, dok je Real sada na 4-2.Košarkaši Galatasaraja pobedili su na svom terenu u Istanbulu Olimpijakos sa 89:87 (14:20, 24:14, 25:23, 26:30) i ostvarili prvu pobedu u ovoj sezoni u Evroligi. Džastin Dentmon bio je najefikasniji u turskom timu sa 22 poena, Džon Dibler postigao je 17, a poen manje Ostin Dej. U ekipi Olimpijakosa Vangelis Mancaris postigao je 19 poena uz sedam skokova, Jorgos Printezis dodao je 17 poena i sedam skokova, a Kem Birč "dabl dabl" učinak od od 16 poena i 11 skokova. Galatasaraj ima pobedu i pet poraza, a Olimpijakos po tri pobede i poraza. U narednom kolu Galatasaraj će 16. novembra igrati u Kaunasu protiv Žalgirisa, a Olimpijakos u Atini protiv Barselone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track