Seljakanje srpske košarke!

Basket zapostavljen

Seljakanje srpske košarke!

Košarka -
Zbog opšte konfuzije nejasno gde će se odigrati treći meč i eventualna majstorica finala plej-ofa košarkaške Superlige

Gordijev čvor.Ko je kriv za haos zbog termina i mesta odigravanja finala plej-ofa košarkaške Superlige? Na ovo pitanje svi relevantni faktori kažu - nismo mi, oni su! Odbojkaški savez Srbije još krajem prošle godine je rezervisao Pionir za Gran pri odbojkašica u terminu od 12. do 17. juna, u Pioniru tvrde da im je iz KSS stigao dopis da će plej-of biti završen do 7. juna, dok Partizan optužuje Pionir. Na sve to nadovezala se Crvena zvezda, koja nije pristala da treći meč odigra dan ranije.

Epilog svega je da će prve dve utakmice i eventualna majstorica biti odigrane u Pioniru, a za treći i četvrti meč klubovi u roku od dva dana moraju da pronađu alternativno rešenje.

- Možda ćemo igrati i van Beograda - rezignirano kaže sportski direktor Partizana MTS Dragan Todorić i dodaje:

- Tražili smo promenu termina treće i pete utakmice, ali Zvezda nije pristala. Izgleda da je košarka u zapećku. Umesto da ovo bude praznik sporta, igraće se van grada ili u nekim malim halama. Ne razumem odnos Pionira prema nama, jer plaćamo termine. Kao da ne znaju da se svake godine u junu igra finale plej-ofa. Kada treba cele godine da žive od nas, onda smo dobri. Čudi me da ne reaguje niko sa viših instanci - kaže Todorić.

Direktor Pionira Žarko Backović potvrdio je da je OKS još prošle godine rezervisao termin za Gran pri.- Pionir je jedina hala koja ispunjava uslove za to takmičenje. Mi smo iz KSS dobili dopis da će prvenstvo biti završeno do 7. juna, ali došlo je do neke pauze i rokovi su produženi. Prilikom izvlačenja parova plej-ofa obavestili smo KSS na vreme o zauzetosti hale. Sada smo postigli dogovor da se podloga za odbojku postavi kasnije kako bi treći meč mogao da se odigra dan ranije, 11. juna, ali sada od vas prvi put čujem da Zvezda ne pristaje na to - rekao je Backović.

Večeras prvi meč finala!Da li će Partizan MTS nastaviti dominaciju ili će Crvena zvezda Diva konačno skinuti šampiona s trona, glavno je sportsko pitanje u Srbiji ovih dana. Sve će biti poznato najkasnije do 18. juna, a prvi meč velikog finala plej-ofa Superlige na programu je večeras (20.00), kada crno-beli dočekuju ljutog rivala.Partizan MTS ove sezone u „večitim derbijima” ne zna za gorčinu poraza - momci Vladimira Jovanovića trijumfovali su u svih pet mečeva.

Finale plej-ofa Superlige5. jun Pionir:Partizan MTS - Crvena zvezda Diva20.008. jun Pionir:Crvena zvezda Diva - Partizan MTS20.0012. jun ?:Partizan MTS - Crvena zvezda Diva20.00*15. jun ?:Crvena zvezda Diva - Partizan MTS?18. jun ?:Partizan MTS - Crvena zvezda Diva?* ako bude potrebno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track