IZAZOVI PREDSEDNIKA PARTIZANA: Ostoju čeka pakao!
Foto: Dragan Kadić

OTKRIVAMO

IZAZOVI PREDSEDNIKA PARTIZANA: Ostoju čeka pakao!

Košarka -

Privrednik iz Čačka suočiće se s dugovima, nestrpljenjem navijača i slabom infrastrukturom po preuzimanju fotelje kluba iz Humske

Košarkaški klub Partizan u petak će zvanično dobiti novog predsednika u liku Ostoje Mijailovića, uspešnog privrednika iz Čačka, koga u Humskoj čeka pravi pakao!

Svestan je toga i sam Mijailović, koji je u ponedeljak jasno rekao da Partizan danas od kapitala praktično samo ima trofeje i grb. Kad bi kapitala bilo koliko trofeja, crno-beli bi bili među bogatijim klubovima Evrope. Stvarnost je, ipak, mnogo surovija. Ostoja Mijailović je ambiciozno najavio „izvlačenje Partizana iz blata“, a moraće da se suoči s problemima koje nekadašnji evropski šampion nije imao još od osnivanja.

Klupska kasa ne da je prazna, već je opterećena dugovima od oko šest miliona evra, a kako se nezvanično pominje, moguće je da su oni milion ili dva veći. Nad Partizanovom glavom vise i tužbe bivših igrača i trenera. Računi kluba su donedavno bili u blokadi.

foto: Saša Pavlić

Mijailović će, takođe, morati da modernizuje sve strukture crno-belih koje već godinama stagniraju, a samim tim suočiće se sa otporom starosedelaca, koji ne bi olako da se pomeraju. Kod navijača naviklih na „Vujoševićevo doba“ ključa nezadovoljstvo, sezona je počela traljavo, bez najave da će se desiti išta pozitivno. Partizan trenutno ima samo jednog pravog prospekta - Marka Pecarskog, dok ugovor 20-godišnjeg Vanje Marinkovića ističe 2019, a ako klub nešto želi da zaradi, moraće da ga posle ove sezone stavi na tržište. MUKE MIJAILOVIĆA

Dug od 6.000.000 evra

Tužbe igrača i trenera

Nestrpljenje navijača

Loš odnos s fudbalskim klubom

Staromodni sistem

Malo mladih talentovanih igrača

Slasti Mijailovića

Bogata istorija i trofejna soba

Ugled u Evropi Podrška legendi

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Dragan Kadić, Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo su prednosti Partizana u meču protiv Skenderbega

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track