ZVEZDA BEZ SNAGE: Trener Alimpijević objasnio razloge poraza od Himkija
Foto: euroleague.net

11. NEUSPEH U EVROLIGI

ZVEZDA BEZ SNAGE: Trener Alimpijević objasnio razloge poraza od Himkija

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je večeras da njegova ekipa nije imala snage u drugom delu da se suprotstavi Himkiju, što je, kako ocenio, uzrok poraza.

"Situacija je vrlo jasna, u prvom delu smo primili 31 poen, u drugom 48. Izgubili smo energiju da se borimo protiv ekipe kao što je Himki i nismo uspeli da iskontrolišemo Šveda u drugom poluvremenu. Definitivno se vidi se ozbiljan energetski pad i niko osim Ročestija i donekle Dangubića u prvom delu nije mogao da odgovori. Ne možemo kada se toliko odbrambeno istrošimo da se suprotstavimo i dodjemo nekih lakih poena", rekao je Alimpijević novinarima posle utakmice.

Crvena zvezda je večeras izgubila sa 70:79 od Himkija u 18. kolu Evrolige.

"Ovakav ritam, gde smo praktično bez treninga, vrlo je težak za nas i pre ili kasnije se odrazi na nas u ABA ili Evroligi. Sutra idemo već za Izrael, a potom idemo MZT-u. Vrlo težak januar, možda neke stvari iz decembra daju danak u januaru", rekao je on.

Trener Zvezde je kazao da je Pero Antić neće putovati u Izrael na meč protiv Makabija.

"Pero je bio povređen i to nije jedini igrač sa sitnim povredama. Ima više igrača... To vidite i sami, vidite da se dešavaju neke stvari koje su atpične za odredjene igrače", zaključio je Alimpijević.

Nakon 18 odigranih kola Zvezda ima skor od sedam pobeda i 11 poraza.

Trener košarkaša Himkija Jorgos Barcokas rekao je da njegova ekipa večeras ostvarila veoma bitnu pobedu.

"Veoma bitna pobeda za nas, posebno jer je ostvarena na gostujućem terenu", rekao je Barcokas.

"Svaka utakmica je druga priča, dobro smo odgovorili posle poraza od Real Madrida. U prvom poluvremenu smo imali 25 odsto šuta za dva i tri poena, ali smo ostali rezultatski u utakmici. Rekao sam igračima na poluvremenu da imamo šansu, da budu strpljivi i traže bolje šuteve. Lopta se brže kretala, a zaustavili smo i Ročestija, Dangubića i Feldina, što nam je donelo pobedu", rekao je Barcokas.

Himki je večeras upisao desetu pobedu u Evroligi, a u narednom kolu na svom terenu igra protiv Olimpijakosa.

(Beta, Foto: euroleague.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track