TOPIĆ SREĆAN ZBOG TROFEJA: Drago mi je zbog titule, ali ostaje žal za Evroligom i ABA takmičenjem
Foto: Beta

nije presrećan

TOPIĆ SREĆAN ZBOG TROFEJA: Drago mi je zbog titule, ali ostaje žal za Evroligom i ABA takmičenjem

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Milenko Topić rekao je, posle večerašnjeg osvajanja Super lige Srbije, da ostaje žal što su crveno-beli ostali bez trofeja u ABA ligi i plasmana u Evroligu.

"Ostaje žal ta ABA liga, glavama smo svi tamo. To ne možemo da prebrodimo. Ostavili smo Zvezdu bez Evrolige i ovaj trofej je samo delić radosti, ali taj osnovni cilj nismo ispunili", rekao je emotivno Topić novinarima posle osvajanje titule u Super ligi.

Crvena zvezda je večeras pobedila FMP sa 97:88 i tako došla do trijumfa od 3:0 u finalu plej-ofa Super lige Srbije.

"Utisci su sjajni posle osvajanja trofeja, pogotovo kada se zna na koji način smo došli do nje, kada vratimo film na ono gde smo bili pre mesec i po dana. Čestitam svima u klubu, svima koji podržavaju ovaj klub, ali čestitam i treneru (Dušanu) Alimpijeviču, jer je ovo i njegova titula", rekao je Topić.

On je ocenio da je i pored osvajanja trofeja u domaćem prvenstvu, mnogo stvari uticalo na "neuspešnu sezonu".

"Imali smo promašaje od igrača, ali to je sve bilo zbog finansija. Imali smo neke od kojih smo više očekivali, poput (Stefana) Jankovića i Nikole Jovanovića. Milko Bjelica je bio fantastičan u prvom delu sezone, a u drugom ga nije bilo. Bilo je i perioda kada nas je ritam utakmica mleo. Kao što sam rekao, primarni cilj nije ispunjen i tu ostaje žal", rekao je Topić.

Upitan kakva je njegova sudbina u klubu, Topić je rekao da još ne zna.

"Drago mi je. Ja volim Zvezdu i biću uvek uz Zvezdu, bilo to kao navijač na tribinama ili na klupu. Ja sam čovek koji voli Zvezdu. Ne znam šta će biti sudbina posle svega ovoga. Moramo da napravimo analizu zbog čega se sve ovo dešavalo, pa ćemo videti. Ja sam tu, stojim na raspolaganju. Mnogo volim ovaj klub", rekao je trener Zvezde.

Topić je ispraćen ovacijama iz dvorane "Aleksandar Nikolić", a on je dodao da mu to mnogo znači.

"Ovo je bilo kao nekada, kao i pre više od 20 godina. Mnogo znači. Mnogo je tu istih ljudi, samo se malo fizionomija promenila", rekao je Topić uz osmeh.

Kurir sport/Beta

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track