TEŽAK PORAZ KADETKINJA: Francuska savladala Srbiju u osmini finala Evropskog prvenstva
Foto: FIBA Europe

sledi razigravanje za opstanak

TEŽAK PORAZ KADETKINJA: Francuska savladala Srbiju u osmini finala Evropskog prvenstva

Košarka -

Ženska kadetska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2002. godine i mlađe, nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva koje se održava u Kaunasu (Litvanija).

Izabranice selektora Nenada Markovića su u meču osmine finala ubedljivo poražene od moćne selekcije Francuske i u nastavku šampionata sledi im borba za plasman od 9. do 16. mesta i opstanak u “A” diviziji. Srpske kadetkinje gotovo da nisu imale nikakve šanse protiv fizički i atletski snažnijeg rivala koji je od samog starta diktirao žestok tempo. Naš mladi tim je sasvim solidno francuskinjama parirao u skok igri, ali je razlika u šutu i izgubljenim loptama dva tima bila je drastična što je imalo presudan uticaj na krajnji rezultat: Srbija – Francuska 33:77 (6:22, 3:18, 9:17, 15:20).

Prvi protivnik reprezentaciji Srbije u borbi za plasman od 9. do 16. mesta biće selekcija Danske (sreda, 20:15).

Utakmica u Kaunasu rešena je praktično u prvih 15 minuta. Agresivnom igrom fizički dominantna selekcija Francuske povela je veoma brzo sa 10.2, a posle prve četvrtine imala već uverljivo vođstvo – 22:6. Na startu druge četvrtine usledila je serija od 14:0 koja je rešila sve dileme. Na kraju prvog poluvremena bilo je 40:9. Naš mladi tim nije pogodio nijednu trojku iz devet pokušaja u prvom poluvremenu, a iz igre je šutirao samo 4-25.

Iako su srpske kadetkinje u trećoj četvrtine postigle isto poena kao u prvih 20 minuta i bar donekle bile ravnopravne zaostatak se sve više povećavao. Tek u finalnoj deonici naš mladi tim se oslobodio grča, pokazao da može da se nosi i sa najboljima, ali bilo je suviše kasno da se bilo šta promeni – 77:33.

SRBIJA U16: Jovanović 2, Opačić 10, Matić 2, Popović, Zarić, Radojčin, Vučković 2, Boričić, Mladenović 2, Davinić 4, Mitrović 7, Samardžić 4.

FRANCUSKA U16: Farsi 9, Sida Abega 6, Kardenal 5, Kesler 10, Detčar 3, Nijare 4, Mokta 2, Busije 2, Rumi 11, Mbu 12, Piper 6, Astier 7.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track