CRNO-BELA DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Partizan posle produžetka savladao Zadar, Pejdž sipao trojke (VIDEO)
Foto: Starsport©

aba liga

CRNO-BELA DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Partizan posle produžetka savladao Zadar, Pejdž sipao trojke (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su posle produžetka Zadar (97:92) u 16. kolu regionalne ABA lige.

U dvorani Krešimir Ćosić viđena je uzbudljiva utakmica, a crno-beli su na kraju uspeli da se revanširaju protivniku za poraz u Beogradu.

Izabranike trenera Andree Trinkijerija do pobede predvodio je Markus Pejdž sa 28 poena, Marinković je ubacio 13, dok je Janković postigao 12.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Mario Litl sa 20 poena.

Prva četvrtina

Zadar je poveo 5:90, da bi potom Renfro ubacio trojku i najavio seriju Partizana od 7:0. U prva četiri minuta igra se brzo, a Partizan ima već dve pogođene trojke.

Partizan je u prvih osam minuta igrao dosta dobro, imao i dva skoka u napadu iz kojih je postigao četiri poena, ali su izabranici trenera Trinkijerija do isteka desetog minuta promašajima i greškama u odbrani , došli u minus od tri

poena.

Pred kraj četvrtine desio se zanimljiv detalj. Naime, Renfro je izvodio dva slobodna bacanja. Prvo je pogodio, ali sudija Damir Javor nije priznao koš, jer je košarkaš Partizana zakoračio preko linije slobodnog bacanja pre nego je lopta ušla u koš. Drugi put je Renfor bio precizan i ostao u mestu.

Posle duže vremena u ekipi Partizana zaigrali su Gegić i Novica Veličković.

Druga četvrtina

Partizan je zaigrao nešto bolje u prvom delu druge četvrtine. Pejdž je uneo malo energije, pa je posle serije 7:0 za goste, na semaforu stajalo 34:33 za tim iz Beograda.

Partizan je posle serije trojki na obe strane, poenima Stefana Jankovića (pet vezanih) i Vanje Marinkovića crno-beli su rešili prvi deo meča u svoju korist 50:46.

Treća četvrtina

Partizan je odlično nastavio meč. Postigao je pet poena, uz novo snažno zakucavanje Bandže Sija.

Odlično su gosti zaigrali u trećem periodu. Napravili su seriju 12:2, što im je donelo vođstvo od 14 razlike.Domaći su konačno poentirali preko Božića. Na drugoj strani uzvratio je Nikola Janković koji igra najbolji meč od kada je obukao crno-beli dres.

Zadar se vratio poenima i izgubljenim loptama Partizana (pet u šest napada), zbog čega jeTrinkijeri zatražio minut odmora, posle kojeg je Renfor napravio faul u napadu. Sve vreme tog lošeg perioda Partizan je imao prednost, koja je minut i po pre isteka 30. minuta iznosila 67:61.

Pred ulazak u poslednji kvartal Partizan je vodio 69:65.

Četvrta četvrtina

Dašić je počeo poenima poslednji period, ali onda je Marinković pogodio za tri poena. Ponovo je u teškom trenutku van linije 6,75 pogađa Markus Pejdž.Uspeli su Zadrani da dođu do minusa od samo dva poena, nakon koševa Luke Žorića. U poslednja dva minuta ušlo se sa 82:77. Tada je Litl vezao pet poena pa se u poslednjih 35 sekundi ušlo sa 82:82. Pejdž i Renfro nisu uspeli da poentiraju sa jedne, a Litl sa druge strane, pa se otišlo u produžetak.

Produžetak

Dve važne trojek ubacio je Markus Pejdž, ali je sa druge strane Lendejl već na startu produžetka morao van igre zbog petog faula. Na polovini dodatnih pet minuta Partizan je vodio 89:87, ali su Zadrani tri puta osvajali loptu posle promašaja. Žorić je ubacio jedno bacanje.

Pejdž je opet pogodio trojku, treću u nastavku. Plej Partizana igra odličan meć. Igralo se poen po poen, a Partizan je slavio posle trojke Marinkovića.

Tok meča

Posle 15 odigranih kola, Partizan je četvrti na tabeli regionalnog takmičenja sa devet pobeda i šest poraza, dok Zadar ima skor 5/10. Partizan je inače prvi ovosezonski duel sa Zadrom izgubio 95:85, a posle kog je smenjen Nenad Čanak, tako da će biti silno motivisan da se revanširaju rivalu.

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri kaže da njegovu ekipu očekuje težak meč u Zadru i istakao da će crno-beli morati da budu jednako motivisani kao i hrvatski klub ako žele da izbore pobedu.

- Igramo protiv ekipe koja nas je razbila u Beogradu. Biće nam veoma teško jer će se oni svim snagama boriti za svaku loptu. Ako želimo da izborimo pobedu, moramo biti jednako motivisani kao i oni - rekao je Trinkijeri.

Partizan će u Zadru biti oslabljen – bez Alekseja Nikolića i Radeta Zagorca.

Obojica su ostala u Beogradu zbog problema sa povredama, a Andrea Trinkijeri neće mići da računa ni na Aleksandara Aranitovića.

Trener košarkaša Zadra Ante Nazor rekao je da je predstojeća utakmica protiv Partizana od velikog značaja za njegov tim.

"Ovo je utakmica od velikog značaja, ne treba da naglašavam šta bi nam pobeda značila za očuvanje statusa u ABA ligi", rekao je Nazor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track