Srpske košarkašice se plasirale na Evropsko prvenstvo

Srpske košarkašice se plasirale na Evropsko prvenstvo

Košarka -
Devojke su ispunile sve zadatke, izgarale na terenu, a da nijednog trenutka nisu pomislile da potcene selekciju Estonije", rekla je selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković

BEOGRAD - Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, pošto je u subotu veče u poslednjem kolu Grupe B kvalifikacija pobedila u gostima Estoniju sa 97:58 (30:16, 18:14, 18:13, 31:15).

Srpske košarkašice su takmičenje u grupi završile na drugom mestu sa šest pobeda i dva poraza, iza Crne Gore i ispred Poljske, koje imaju isti skor na tabeli.

Srbiju su u pobedi protiv Estonije predvodile Milica Dabović i Jelena Maksimović sa po 21 poenom, dok je u poraženoj ekipi Mirjam Nikolaj postigla 17. Evropsko prvenstvo u Francuskoj održaće se od 15. do 30. juna sledeće godine.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da su njene igračice odigrale pametno, motivisano i krajnje angažovano.

"Odigrali smo baš onako kako smo se dogovorili. Krenuli smo snažno od samog početka, stekli veliku prednost, tako da je u nastavku meča bilo mnogo lakše.

Devojke su ispunile sve zadatke, izgarale na terenu, a da nijednog trenutka nisu pomislile da potcene selekciju Estonije", rekla je Maljkovićeva posle pobede.

"Devojke zaslužuju sve čestitke za veliki uspeh koji smo postigli. Ne znam šta više da kažem, osim da se vidimo u Francuskoj sledeće godine", kazala je Maljkovićeva, a preneo sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo za žene održaće se u Francuskoj od 15. do 30. juna sledeće godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track