STVARA SE DRIM TIM: Vučević u Kingsima kod Bogdana i Bjelice!
Foto: AP

glavni grad kalifornije na nogama

STVARA SE DRIM TIM: Vučević u Kingsima kod Bogdana i Bjelice!

Košarka -

Centar Orlando Medžika velika želja uprave Sakramenta posebno generalnog menadžera Vlade Divca i njegovog prvog saradnika Predraga Stojakovića, transfer na vidiku jer Nikola na leto postaje slobodan agent

Vlade Divac i Predrag Stojaković žele da za sledeću sezonu naprave moćan tim, kako bi sa Sakramento Kingsima napali plej-of NBA lige. Generalni menadžer sa svojim prvim saradnikom želi da angažuje Nikolu Vučevića, centra Orlanda koji na leto postaje slobodan agent.

foto: AP

Uz Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Derona Foksa i Barija Hilda bio bi to moćan sastav, kadar da u Sakramento vrati groznicu za košarkom kakva je vladala od 1998. do 2004. godine kada su u Kingsima igrali Vlade Divac, Peđa Stojaković, Kris Veber, Dag Kristi, Hido Turkoglu i Majk Bibi... Nikola Vučević igra briljantnu sezonu u NBA ligi, najbolju u svojoj karijeri, u dresu Orlando Medžika. Bio je i na Ol-star utakmici u Šarlotu, a sjajnim igrama neočekivano je približio tim sa Floride plej-ofu.

foto: Fonet

Nikola Vučević je sin bivšeg košarkaša Bosne čuvenog Borislava Bore Vučevića. Rođen je u Švajcarskoj, a kao košarkaš se školovao u Americi, u srednjoj školi Stonridž Pep i univerzitetu Južna Kalifornija. U NBA ligu došao je 2011. godine kao 16. pik prve runde, gde ga je izabrala Filadelfija. Usledio je trejd i poslednjih sedam sezona Vučević nosi dres Orlando Medžika.

foto: Beta

Njemu u leto ističe ugovor sa Orlandom vredan 54 miliona dolara i ukoliko bi potpisao maksimalni ugovor sa Kingsima, Vučević bi ozvaničio saradnju sa novim timom na pet godina. Odluka o dolasku Vučevića zavisiće i od toga da li će se Kingsi odlučiti da produže ugovor svom mladom centru Viliju Koliju-Stajnu. Druga opcija za Divca i Stojakovića je Španac Mark Gasol.

Nikola Vučević u tekućoj sezoni u proseku ubacuje 20,8 poena, uz 12,1 skok i 3,9 asistencija.

Balkanac

Voli Zvezdu i igra za Crnu Goru

Nikola Vučević uvek je isticao da je veliki navijač Crvene zvezde. Često boravi u Beogradu i gleda utakmice crveno-belih. Član je reprezentacije Crne Gore, za koju je igrao na evropskim prvenstvima 2011. u Litvaniji, 2013. u Sloveniji i 2017. u Turskoj, Finskoj, Izraelu i Rumuniji.

Pamtiće dok je živ

Preživeo "voz smrti"

Nikola Vučević do kraja života pamtiće 26. januar 2006. godine, kada je sa ocem Borom bio u vozu koji se survao u provaliju gde je 47 osoba izgubilo život. - Znali smo šta se dešava jer nam je rečeno da su kočnice otkazale i da voz ne može da se zaustavi. To je najgore od svega. Znate da ćete se srušiti u provaliju, a ne možete ništa. Ne znate da li ćete umreti ili preživeti. Moj otac Boro je tada bio pravi heroj s još nekolicinom ljudi. Prvo je izvukao mene iz smrskanog voza, a onda i desetine druge dece.

28 godina ima košarkaš 213 centimetara je visok 2 kluba promenio u NBA ligi

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track