pun optimizma

IGOR RAKOČEVIĆ VERUJE U NAŠU REPREZENTACIJU! Možemo do zlata! Pomrsićemo konce Amerikancima! (KURIR TV)

Košarka -

Danas je u Beogradu predstavljen čuveni pehar "Džejms Nejsmit", koji će 15. septembra na Svetskom prvenstvu u Kini podići najbolja košarkaška reprezentacija planete.

Pehar je predstavljen u okviru turneje ''Fiba tour'' i danas će od 15 časovabiti dostupan svim ljubiteljima košarke i prolaznicima u Knez Mihailovoj ulici.

Jedan od prisutnih bio je i potpresednik KSS Igor Rakočević koji se prisetio 2002. godine kada je sa reprezentacijom tada Jugoslavije osvojio SP u Indijanapolisu.

'' Svi koji su osvajali Mundobasket znaju šta i koliko ovaj trofej znači. Ne mislim na njegu materijanu, već njegovu simbolčnu vrednost. Nadam se da će i naši momci koji će se ove godine boriti za njega imati priliku da osete isto kao i ja te davne 2002. godine u Indijanapolisu. Osećaj je tada bio neverovatan. Samo kada se setim koliko su pripreme dugo trajale, koliko smo imali problema i muka, koliko smo utakmica gubili i na kraju smo uspeli da dođemo do trofeja, tada se sve to zaboravi. ''

Rekao je Rakočević i kratko prokomentarisao očekivanja od reprezentacije Srbije na narednom Mundobasketu u Kini.

'' Mislim da možemo pomrsiti konce selekciji Amerike koja je svakako prvi favorit. Imamo dobru selekciju, tu su momci koji se dugo znaju i koji dugo zajedno treniraju. Naravno, tu je i selektor Đorđević koji je tu već duže vreme i koji će imati muku oko izbora ekipe, jer mislim da imamo toliko igrača da možemo da napravimo sve kvalitetne ekipe, pa će selektoru Đorđeviću to biti slatke muke. Mislim da imamo najbolju ekipu u poslednjih 15-20 godina i imamo potencijal da budemo najbolji, a ovo prvenstvo je prava prilika da se to i dokaže, '' zaključio je Igor Rakočević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track