MLADE KOŠARKAŠICE PROTIV LITVANIJE IGRAJU ZA ČETVRTFINALE Selektor Miloš Pavlović: Verujem u naš tim, u našu pobedu
Foto: Fiba

Evropsko prvenstvo

MLADE KOŠARKAŠICE PROTIV LITVANIJE IGRAJU ZA ČETVRTFINALE Selektor Miloš Pavlović: Verujem u naš tim, u našu pobedu

Košarka -

Žensku U20 reprezentaciju Srbije, igračice rođene 1999. godine i mlađe, očekuje sutra (15:45) možda i najvažniji meč na Evropskom prvenstvu koje se održava u Klatovu (Češka).

Izabranice selektora Miloša Pavlovića sastaju se sa selekcijom Litvanije u okviru 1/8 finale.

U grupnoj fazi šampionata naš mladi tim je savladao selekcije Letonije i Portugalije, dok je jedini poraz pretrpeo od snažne Španije, jednog od pretendenata za najviši plasman, što je bilo dovoljno za drugo mesto u grupi “A” i samo uslovno rečeno nešto lakšeg rivala na startu nokaut faze.

– Ostvarili smo naš prvi cilj. Plan je bio da u osminu finala pođemo sa jedne od prve dve pozicije. Nije bilo uošte lako, baš kao što smo i najavljivali. Dugo smo lomili otpor Letonije u premijernoj utakmici, protiv Portugalije gubili 15 razlike, ali smo uspeli da dođemo do pobeda. Protiv Španije smo odigrali korektnu utkamicu, u jednom trenutku imali veliki pad, ali smo i na tom susretu uspeli da vratimo kontrolu i dobro finiširamo Generalno, dobro je, ali verujem da devojke mogu još bolje u nastavku šampionata – ocena je Miloša Pavlovića.

Srbiju u osmini finala čeka duel sa selekcijom Litvanije:

– Nema lakog protivnika na ovom šampionatu. Gotovo sve utakmice su tvrde, igra se na mali rezultat. Selekcija Litvanije nije naivan rival, igra brzo, uzda se u šut i ako ih krene mogu da budu veoma opasne. Ipak, verujem u naš tim, u našu pobedu. Moramo da budemo agresivni od samog početka, da nametnemo naš ritam, nikako da dozvolimo protivniku da kao Portugalke povedu sa 15 poena prednosti. Ako devojke odigraju kako znaju i umeju, plasman u četvrtfinale je realan, a posle toga je već sve moguće – zaključio je Miloš Pavlović, selektor ženske U20 reprezentacije Srbije.

PAROVI 1/8 FINALA

Holandija – Poljska (13:00)

Rusija – Nemačka (13:30)

Belgija – Letonija (15:15)

SRBIJA – Litvanija (15:45)

Češka – Italija (18:00)

Mađarska – Portugalija (18:00)

Francuska – Švedska (20:15)

Španija – Belorusija (20:15)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track