ZVEZDA SKINULA MANEKENE: Crveno-beli dobili Armani u Milanu i vezali treću pobedu u Evroligi! Plej-of nije daleko! VIDEO
Foto: Euroleague.net

Evroliga

ZVEZDA SKINULA MANEKENE: Crveno-beli dobili Armani u Milanu i vezali treću pobedu u Evroligi! Plej-of nije daleko! VIDEO

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u 12. kolu Evrolige ekipu Olimpije iz Milana na gostovanju rezultatom 77:67 (20:18, 19:22, 18:10, 20:17).

Ostvarili su crveno-beli veoma važnu pobedu na gostovanju u Milanu i tako vezali tri pobede u ovom takmičenju a drugu na strani u tom nizu. Petom pobedom ukupno regionalni šampion je stigao na deobu devetog mesta.

Od starta je Zvezda delovala dobro i moglo se naslutiti da nas očekuje velika borba i da crveno-beli imaju itekako šanse za brejk.

Prva četvrtina je bila dosta izjednačena ali su je crveno-beli dobili rezultatom 18:20.

U drugoj su domaći bolje šutirali i na krilima Nemanje Nedovića i Majkla Rola okrenuli prednost na svoju stranu te se na poluvreme otišlo prednošću Milana 40:39.

U trećoj su crveno-beli zategli odbranu uz poene iz tranzicije što im je donelo lepu zalihu, pred poslednjih 10 minuta na semaforu je pisalo 50:57.

U poslednjoj četvrtini Zvezda je razliku čuvala dalekometnom paljbom, pre svega Berona i Lorenca Brauna, a ispod koša su delovali Odžo, Gist i večeras veoma dobri Derik Braun. Dok su gosti pokušavali da se bezuspešno vrate šutom spolja te su crveno-beli lako priveli utakmicu kraju.

Zvezdu su do treće uzastopne pobede u Evroligi vodili Lorenco Braun sa 21. i Bili Beron sa 17 poena, dok je Derik Braun dodao 12.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Serhio Rodriges sa 14 poena.

Srpski košarkaš Nemanja Nedović je u prvom poluvremenu ubacio šest poena, ali u nastavku nije izlazio na parket zbog povrede.

Košarkaši Zvezde u narednom kolu dočekuju Baskoniju, dok Milano gostuje Asvelu.

TOK MEČA:

KRAJ

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Braun pogađa za dva 65:73

39. minut - Siguran oba puta Rodrigez sa penala istom merom uzvraća Lorenco Braun 65:71

38. minut - Sjajno zakucavanje Gista na pas Lorenca Brauna 63:69

37. minut - Braun prodorom za 60:67

33. minut - Derik Braun pogađa još jednu trojku 55:62

32. minut - Sjajno zakucavanje Majkla Odža za 51:59

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Faje pogađa još jednu trojku 47:57

26. minut - Beron pogađa još jednu trojku za Zvezdu 45:48

25. minut - Lorenco Braun prodorom za 45:45

24. minut - Rodrigez pogađa za tri poena 45:43

22. minut - Davidovac dobar ispod koša 40:41

I Dejan Stanković bodri Zvezdu ove večeri.

KRAJ 1. POLUVREMENA

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Faulran je Beron pri šutu za tri, iskoristio sva tri penala 38:37

19. minut - Pogađa Beron svoju drugu trojku za 36:34

18. minut - Derik Braun siguran ispod koša 34:31

foto: Euroleague.net

17. minut - Prvo Nedović pogađa za tri kasnije i Vajt postiže koš uz faul 34:29

16. minut - Tojku za Zvezdu pogađa Derik Braun 29:29

14. minut - Bruks pogađa pored Gista uz faul 23:22

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Moraskini pogađa uz faul Dženkinsa, pogodio je i dodatno bacanje, kasnije i Dobrić siguran za tri poena 18:20

9 . minut - Lorenco Braun pogađ za tri poena 13:17

8. minut - Davidovac posle ofanzivnog koša dolazi do poena 11:14

7. minut - I Faje pogađa trojku za crveno-bele 10:12

foto: Euroleague.net

6. minut - Lorenco Braun siguran sa distance, na drugoj strani Vajt precizan oba puta sa penala 8:9

4. minut - Kuzmić ispod koša pogađa za 4:5

3. minut - Beron pogađa trojku za Zvezdu 2:3

2. minut - Luis Skola postiže prve poene na meču 2:0

1. minut - Utakmica je počela

Košarkaši Crvene zvezde pokušaće da iskoriste slabu formu Armanija i večeras u Milanu nastave sa pobedama u Evroligi!

Crveno-beli su u Italiju stigli posle dva vezana trijumfa (Žalgiris i Valensija), dok domaći tim ima čak tri poraza u poslednje četiri utakmice. Zadatak je, bez obzira na to, težak. U Armaniji igraju dvojica sjajnih srpskih košarkaša, ali će velika opasnost po Zvezdu pretiti samo od bivšeg člana kluba sa Malog Kalemegdana Nemanje Nedovića. Vladimir Micov zbog povrede neće biti u sastavu.

Pred Zvezdom je jako ozbiljan izazov, Milanezi su ekipa sa četvrtim budžetom u Evroligi, a do ove krize imali su niz od šest uzastopnih pobeda.

foto: Starsport©

"Armani je napadački tim, na svim pozicijama raspolažu kvalitetnim košarkašima, koji već godinama igraju na najvišem nivou. Zbog toga nam večeras neće biti nimalo lako, posebno što igramo na njihovom terenu. Na nama je da učinimo sve kako bismo nastavili sa dobrim partijama - kaže kapiten crveno-belih Branko Lazić.

Crvena zvezda i ekipa iz Milana igrali su četiri puta u Evroligi, a crveno-beli su odneli pobede u svim mečevima. U periodu od 1971. do 1989, kada je takmičenje nosilo drugo ime i imalo drugačiji format, sastali su se devet puta, Milanezi su zabeležili čak osam pobeda. Poslednji meč odigran je u decembru 2017. u Milanu, a Beograđani su bili bolji (91:88).

Zbog semafora Evroliga kaznila srpski tim

Evroliga je kaznila Crvenu zvezdu sa čak 17.500 evra zbog propusta u organizaciji meča sa Valensijom. Od tog iznosa 15.000 evra se odnosi na prekid u radu semafora.

- Klub će refundirati kaznu od 15.000 evra za neispravnost semafora od SC Tašmajdan, koji će isti iznos naplatiti od isporučioca semafora, imajući u vidu da klub, a ni SC Tašmajdan ne snose odgovornost za neispravnost u radu semafora koji je u garantnom roku kod isporučioca - navode u Zvezdi.

Teško gostovanje večeras (20.45) čeka Zvezdu. Rival je Armani koji ove sezone igra odlično, ali je vezao poraze protiv Olimpijakosa i Efesa. U svakom slučaju, domaćin je favorit s kvotom 1,25, dok je kvota na crveno-bele 4,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Armani - Zvezda.

Kurir.rs / Predrag Gajić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track