PARTIZAN PRIREDIO NAVIJAČIMA NOVO SLAVLJE: Crno-beli pobedom nad Limožom završili prvu fazu Evrokupa! Sledi grupa smrti
Foto: Starsport©

10. kolo Evrokupa

PARTIZAN PRIREDIO NAVIJAČIMA NOVO SLAVLJE: Crno-beli pobedom nad Limožom završili prvu fazu Evrokupa! Sledi grupa smrti

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su u 10. kolu grupe B Evrokupa francuski Limož rezultatom 77:58 (16:14, 24:20, 14:6, 23:18).

1 / 8 Foto: Starsport©

Crno-beli su zauzeli drugo mesto u grupi, pa će u narednoj fazi za rivale imati italijanske ekipe Virtusa iz Bolonje i Trenta iz Trentina, kao i turske Darušafake iz istanbula. Top 16 faza počinje 7. januara.

Iako duel dva evropska šampiona nije imao rezultatski značaj, srpski tim je želeo da se na najbolji način oduži navijačima za podršku u dosadašnjem delu sezone. Iako bez Rašona Tomasa i Korija Voldena, Partizan je od starta zaigrao maksimalno i praktično od uvoda držao konce igre u svojim rukama. Većim delom utakmice prednost je iznosila desetak razlike, a gosti su povremeno uspevali da se približe, ali ne i da preokrenu rezultat.

U ekipi Partizana Janković je postigao 14 poena, po 11 Jaramaz i Godrić, a 10 Birčević.

Kod gostiju Ginjard je postigao 15 poena, a po 11 Lang i Butsil.

Group E: Virtus Bolonja, Partizan, Darušafaka Istanbul, Trento.

Group F: Venecija, Breša, Oldenburg, Patras.

Group G: Uniks Kazan, Galatasaraj, Monako, Ritas.

Group H: Unikaha Malaga, Andora, Tofaš Bursa, Huventud Badalona.

Utakmice u 2. fazi se igraju od 7. janura do 4. marta. Po dve najboljeplasirane ekipe iz svake grupe idu u četvrtfinale.

foto: Starsport©

TOK MEČA

4. ČETVRTINA

Trojkom Birčevića Partizan je otvorio poslednju četvrtinu i poveo sa 57:40.

Visoku prednost domaćin je održavao tokom poslednje četvrtine, a u 39. minutu trojkom Jaramaza stekao i svih 20 poena prednosti - 77:57.

3. ČETVRTINA

Skoro dva minuta nije bilo poena, a tu monotoniju je razbio Zagorac sa linije slobodnih bacanja.

Crno-beli su posle uspavanog početka drugog poluvremena sredinom četvrtine dodali gas i stekli ponovo dvocifrenu prednost - 54:40 u 27. minutu.

foto: Starsport©

2. ČETVRTINA

Razigrao se Partizan na startu druge četvrtine. Pejdž i Gordić su serijom poena doneli crno-belima devet poena prednosti u 13. minutu - 24:15.

Desetak poena prednosti crno-beli održavaju većim delom druge četvrtine.

Partizan je uglavnom kontrolisao dešavanja na terenu, ali je Limož u samom finišu četvrtine uspeo da prepolovi zaostatak.

foto: Starsport©

1. ČETVRTINA

Lepo je Partizan otvorio utakmicu u kojoj je ušao sa srpskom petorkom - Jaramaz, Trifunović, Zagorac, Veličković i Janković. Nekoliko atraktivnih zakucavanja crno-belih za prednost 14:8 posle pet minuta igre.

Partizan je u drugih pet minuta postigao tek dva poena, što su Francuzi iskoristili da se približe na dva poena zaostatka na kraju prve četvrtine.

Košarkaši Partizana od 20.30 časova u hali "Arena" dočekuju Limož u poslednjoj utakmici prve faze Evrokupa.

Nakon pobede protiv Cibone, crno-bele očekuje duel protiv još jednog evropskog šampiona.

Sa šest pobeda u devet utakmica, crno-beli su već obezbedili drugu poziciju u grupi B i plasman u Top 16 fazu, koja počinje sedmog i osmog januara.

Pred duel sa ekipm Limoža, trener Partizana Andrea Trinkijeri je izjavio:

"Naša obaveza je da prvu fazu Evrokupa završimo na najbolji mogući način. Uprkos činjenici da nemamo pritisak rezultata, mi želimo da pokažemo poštovanje prema igri, našim navijačima i poštovanje prema sebi, tako što ćemo odigrati meč na pravi način", rekao je Trinkijeri.

Centar crno-belih, Nikola Janković je pred utakmicu poručio:

"Želimo da prvu fazu takmičenja završimo tako što ćemo odigrati dobru utakmicu pred našim navijačima. Ujedno, na taj način želimo da napravimo najbolji mogući uvod za drugi deo sezone. Do kraja godine, pred nama su još tri utakmice i želja nam je da zabeležimo sve tri pobede", naglasio je Janković.

Poznata su i dva rivala crno-belih u narednoj fazi, a to su italijanski klubovi Virtus tenera Aleksandra Đorđevića i Trento.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track