SAŠA OBRADOVIĆ SE NE PLAŠI IZAZOVA: Zaslužio sam da budem trener Zvezde! (KURIR TV)
Foto: Printskrin

promocija

SAŠA OBRADOVIĆ SE NE PLAŠI IZAZOVA: Zaslužio sam da budem trener Zvezde! (KURIR TV)

Košarka -

Crvena zvezda će od danas zvanično ima novog trenera - Sašu Obradovića!

Promocija Obradovića održana je danas na Malom Kalemegdanu uz veliko interesovanje domaćih medija.

Novinarima se najpre obratio prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović, koji je sa velikim zadovljstvom predstavio novog šefa struke crveno-belih.

foto: Printskrin

"Stiže legenda i odličan trener. Potpisali smo ugovor na dve plus jednu sezonu. Moramo da radimo zajedno i preskočimo iskušenja. Kada sam govorio o tri kategorije trenera, Saša je spadao u onu koja je želele, ali nije mogla. Konačno radimo zajedno. Pred nama su važni dani. Idemo dalje da pravimo tim", rekao je Čović.

Sjajni stručnjak nije krio oduševljenje što je konačno dobio priliku da vodi voljeni klub.

"Hvala Čoviću što mi je ukazao poverenje i čast. Sebe smatram delom istorije Zvezde. Mislim da sam tokom ovih godina zaslužio da budem trener. Ne plašim se, spreman sam i fizički i psihički da iznesem valika očekivanja. Hvala i agentu Mišku Ražnatoviću koji je mnogo uradio da budem trener Zvezde. Svestan sam odgovornosti i jakih očekivanja", rekao je u svom prvom obraćanju Saša.

Obradović je istakao da će Zvezda igrati modernu i agresivnu košarku na obe strane terena i da se sada okreće građenju tima za izazove koji ih očekuju.

"Moramo da napravimo dobar tim za težak raspored. Imam obećanje da će klub to podržati. Svi je cilj da napravimo jak tim i da predstavljamo Srbiju na najbolji mogući način", kaže trener crveno-belih.

foto: Printskrin

Obradović je prošle sezone sa velikim uspehom predvodio ekipu Monaka. Spekulisalo se da je sam platio otkup kako bi došao u Zvezdu, međutim, sada je to demantovao.

"Nije bio otkup nego dogovor sa ljudima iz Monaka. Oni su mi dali podršku, shvatili šta je dobro za mene. Odluka nije bila laka da ih napustim jer su mi mnogo značili kao ljudi".

Kada je reč o potencijalnim pojačanjima, Obradović nije želeo da otkriva planove.

"Tek sam došao i razgovaramo o mogućnostima svih igrača. Na osnovu toga ćemo se voditi. Rano je, ali očekujem da ćemo imati najbolji mogući tim koji treba da predstavlja Zvezdu u najboljem svetlu. Želimo prvo da vidimo ko će ostati i ko nam treba. Cilj je da se što više igrača uključi u rotaciju, takmičenja to zahtevaju. Role moraju da se znaju, neće svako biti zadovoljan, ali cilj je samo jedan. Hoćemo da pokažemo borbeni duh."

Njegov prvi asistent biće Mikica Bogićević sa kojim sarađuje 14 godina, dok će kondicioni trener biti Duško Marković, sa kojim radi već deceniju.

"Puna mi je glava informacija. Medicinski staf se neće menjati, a ovih dana ćemo znati i ko će popuniti jedno upražnjeno mesto u stručnom štabu", zaključio je Saša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track