AMERIČKI MEDIJI DIŽU JOKIĆA U NEBESA! Srbin je ČUDOVIŠTE, najbolji je u istoriji NBA lige u OVOME!
Foto: AP

raspametio svet

AMERIČKI MEDIJI DIŽU JOKIĆA U NEBESA! Srbin je ČUDOVIŠTE, najbolji je u istoriji NBA lige u OVOME!

Košarka -

Predvođeni maestralnim Nikolom Jokićem Denver Nagetsi su u sedmoj utakmici polufinala Zapadne konferencije savladali favorizovane Los Anđeles Kliperse 104:89 i tako izborili plasman u veliko finale. Postali su prva franšiza u istoriji koja je dva puta u nizu okrenula 1:3 u seriji.

Jokić je bio opet bio nezaustavljiv, upisao je neverovatan tripl-dabl (16 poena, 22 skoka i 13 asistencija) i uz raspoloženog Džamala Mareja, koji je ubacio 40 poena, bio je najzaslužniji za veliki podvig tima iz Kolorada.

Nikola i Nagetsi su tema broj jedan u Americi. Pohvale na račun sjajnog Srbina stižu sa svih strana, američki mediji impresionirani su košarkaškim umećem momka iz Sombora.

Ugledni portal "Yahoo" u svom izveštaju sa meča ističe da je Jokić najbolji dodavač među centrima u istoriji najjače košarkaške lige na svetu.

"Jokić je opet pokazao da je najbolji centar asistent u istoriji NBA lige. Bio je fantastičan. Navlačio je igrače na sebe, neverovatnim loptama pronalazio saigrače i pogađao kad je trebalo. Asistirao je Mareju za trojku kojom su Nagetsi poveli 98:80 dva i po minuta pre kraja i tad je bilo jasno da će okrenuti seriju. Ne možete ignosrisati Nagetse", navodi "Yahoo".

I ugledni "ESPN" imao je samo reči hvale za maestralnog Srbina.

"Čovek od 213 centimetara je odigrao čudovišnu utakmicu. Imao je 22 skoka što je najviše za jednog igrača Nagetsa u plej-ofu u istoriji franšize. Srušio je i lični rekord od 19 skokova", piše "ESPN".

"CBS Sports" je oduševljen tandemom Jokić - Marej.

"Prošlog leta pričalo se samo o tandemima zvezda u NBA. Pisalo se o Lebronu i Dejvisu, Lenardu i Džordžu, Hardenu i Vestbruku, Irvingu i Durentu... Morali ste da se namučite da nađete nekoga ko bi u tu raspravu uključio Jokića i Mareja. Ipak, oni su pokazali da bez ikakve sumnje spadaju u to odabrano društvo. Jokić je bio nerešiva enigma za Kliperse kroz čitavu seriju sa svojim neverovatnim šutevima i asistencijama za Mareja. Prekinite rasprave o tome mogu li Jokić i Marej biti ubojiti tandem jednog dana. Oni su to već sada", poručuje "CBS".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track