PARTIZAN DOČEKUJE MEGU Filipovski: Neugodan protivnik, biće nam potrebna dobra odbrana (FOTO)
Foto: @starsport

ABA LIGA

PARTIZAN DOČEKUJE MEGU Filipovski: Neugodan protivnik, biće nam potrebna dobra odbrana (FOTO)

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski rekao je da je Mega neugodan rival i da će za njegov tim biti izazov da odigra protiv mlade i brze ekipe.

Crno-beli sutra od 19 sati u hali sportova "Ranko Žeravica" dočekuju Megu u 10. regionalne ABA lige.

"Pozdravljam projekat Mege, to je nešto fantastično i retko se viđa da mladi imaju mogućnost da rastu, napreduju, treniraju i igraju jake lige. Ove godine imaju dobru ekipu, dobro su trenirani, imaju odličnog trenera koji zna košarku. Mladi igrači dobro prate taj sistem. Brzi su, dobro trče, centri mogu da pogode za tri poena. Imaju raznolikost u napadu, imaju šutere. Svako od spoljih igrača na poziciji jedan ima po pet asistencija u proseku", rekao je Filipovski za klupsku televiziju.

foto: Starsport©

Ekipa iz Humske trenutno ima skor 4-5, dok su izabranici Vladimira Jovanovića na drugom mestu na tabeli sa sedam pobeda i dva poraza.

"Baš su neugodan protivnik i biće potrebno da odigramo veoma dobro u odbrani, da sprečimo njihove kontranapade i da dobro branimo jedan na jedan i pikenrol, koji igraju iz više uglova. U napadu moramo što preciznije i konzistentnije da razvučemo to što želimo na 40 minuta. To je naša želja. Bilo je utakmica na kojima izvrsno kruži lopta, gde imamo precizna dodavanja i blokade, a imamo i momente kada padne koncentracija, kada gubimo lopte i kada nema preciznosti. Čeka nas izazov da igramo precizno protiv mlade i brze ekipe", zajključio je Filipovski.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track