BIO JE SIMBOL JEDNE EPOHE! Partizan: Odlaskom Milenka Savovića ostaje velika praznina
Foto: Damir Dervišagić

SAOPŠTENJE

BIO JE SIMBOL JEDNE EPOHE! Partizan: Odlaskom Milenka Savovića ostaje velika praznina

Košarka -

Odlaskom Milenka Savovića, ostaje velika praznina u srcima svih ljubitelja košarke i posebno navijača Partizana, navodi se u saopštenju crno-belih

Legendarni kapiten i sportski direktor Partizana Milenko Savović preminuo je u ponedeljak od posledica korona virusa.

Nekada fenomenalni centar, lider koji je među navijačima crno-belih bio poznat i pod nadimkom "Sveti Sava", igrao je za prvi tim Partizana punih 12 godina.

Osim u crno-belom timu, Savović je pre završetka karijere igrao za Granadu i Vojvodinu, a nastupao je i za A reprezentaciju Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1983.

Plavi dres reprezentacije Savović je nosio i kao junior 1979. odnosno kadet 1977.

U dresu Partizana Savović je osvojio čak tri evropska Kupa Radivoj Korać, tri titule prvaka Jugoslavije i dva Kupa SFRJ.

Na funkciji sportskog direktora Savović je bio tokom čuvene sezone 1991/92, kada su crno-beli postali šampioni Evrope.

Osim u sportu dugo godina je radio u kompaniji Telekom Srbija, kroz koju je održavao fenomenalnu saradnju sa svojim crno-belima.

"Odlaskom Milenka Savovića, ostaje velika praznina u srcima svih ljubitelja košarke i posebno navijača Partizana. Savović je bio simbol jedne čitave epohe koje se svi navijači crno-belih sećaju sa osmehom na licu", navodi se u saopštenju crno-belih.

Rođen je u Trebinju, 19. jula 1960, a vreme i mesto sahrane i komemoracije Milenka Savovića biće objavljeni naknadno, naveli su iz Partizana

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track