Ivković: Ni uličari ovako ne igraju
Foto: BETA

Šamarčina na kućnom pragu

Ivković: Ni uličari ovako ne igraju

Košarka -
Počeli smo da igramo neodgovorno. Tako ne igraju ni uličari. Moramo igračima dati podršku, ali na ovakav način se ne gube mečevi. Jedanaest promašenih bacanja je nazamislivo. To je stvar koncentracije“, rekao je Ivković.

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković kaže da je poraz od selekcije Crne Gore (71:73) posledica promašenih 11 slobodnih bacanja, kao i neodgovorne igre u finišu meča.

"Utakmica je bila sa mnogo oscilacija. To je ključni problem srpske reprezentacije. Imali smo dobar ulazak u igru, u drugoj četvrtini smo imali dosta problema i počeli smo da igramo neodgovorno. Tako ne igraju ni uličari. Moramo igračima dati podršku, ali na ovakav način se ne gube mečevi. Jedanaest promašenih bacanja je nazamislivo. To je stvar koncentracije“, rekao je posle meča Ivković.

On je dodao da će srpski tim biti odgovrniji i jači u nastavku kvalifikacija, jer očekuje da iz ovog meča izvuku pouke.

"Moramo da izanaliziramo utakmicu, primili smo tri otvorena šuta, a Ivanoviću smo dali šansu. Toliki trud je propao i dopustili smo protivniku da jednim šutem reši. Očigledno imamo problema, teško dolazimo do lakih poena, nedostaje nam jedan stabilan igrač, poput Krstića, koj će sa slobodnih bacanja doneti sigurnost", naveo je selektor.

Ivković je poručio da bez Novice Veličkovića, Krstića i povređenog Vladimira Lučića košarkaška javnost ne može previše da očekuje od nacionalnog tima.

Bek Srbije Aleksandar Rašić rekao je da njegovi saigrači očigledno nisu izvukli pouke iz slabe igra sa Islanda.

"Ostalo je malo vremna da popravimo greške iz pripremnog perioda i ove prve dve kvalifikacione utakmice. Odigrali smo lošu utakmicu, sa dosta oscilacija. Imali smo 13 poena prednosti, nismo mirno priveli meč kraju i Crna Gora je srećno došla do pobede", rekao je Rašić.

Selektor Crne Gore Luka Pavićević rekao je da su njegovi puleni bili istrajni do samog kraja.

"Zalaganje, sjajna koncentracija i ispravni potezi u najvažnijim delovima meča, samo na taj način se može napasti i dobiti Srbija na gostujućem terenu. Čitav meč smo bili istrajni i branili kreativan i raznovrstan napda Srbije. Kada je protivnik podigao nivo odbrane nismo mogli da priđemo košu i bili smo otpisani. Ipak, našli smo petorku koja je imala rešenje, možda se domaćin i opustio, mislio da se utakmica gotova. Situacija se okrenula i košem sa pola terena smo nagrađeni za neodustajanje", rekao je Pavićevcih.

Košarkaš Crne Gorte Sead Šehović češtitatao je saigračima na "istorijskoj pobedi" , kojom je njegov tim otvorio vrata za prolaz na EP 2013.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja