ŠTA UČINIŠE ŽELJKO I POJAČANJA Partizan je proglašen za FAVORITA ZA TITULU ABA lige i Evrokupa i pre prve pripremne utakmice!
Foto: Starsport

očekivano

ŠTA UČINIŠE ŽELJKO I POJAČANJA Partizan je proglašen za FAVORITA ZA TITULU ABA lige i Evrokupa i pre prve pripremne utakmice!

Košarka -

Nikad vrelije leto u Partizanu uticalo je na to da kladionice crno-belima posle dužeg vremena daju veliku šansu za osvajanje regionalnog takmičenja.

Povratak Željka Obradovića pokrenuo je lavinu dolazaka, prelazni rok je već ušao u istoriju kao jedan od najboljih koje je Partizan imao, a čak i pre nego što su odigrali prvu pripremnu utakmicu, crno-beli su dobili ulogu favorita na više frontova.

U jednoj domaćoj kladionici kvota da će Partizan biti najbolji u ABA ligi je 1,50, dok se prognoza da će Žoc voditi ekipu do titule u Evrokupu nagrađuje kvotom 3,50.

Ukoliko potvrdi prognoze kladionica, Partizan će napraviti veliki korak unapred u odnosu na prethodnu sezonu. Najtrofejniji srpski klub osam godina nije bio najbolji u ABA ligi, a prošlu takmičarsku godinu je završio na sedmom mestu, dok je u Evrokupu takmičenje okončao već u grupnoj fazi.

Željko Obradović
foto: KK Partizan

Raspored za takmičenje "na Jadranu" je već poznat, Partizan će put ka ukupno sedmom naslovu šampiona, a prvom još od 2013. godine krenuti iz Zadra 24. septembra, dok će na startu Evrokupa "parni valjak" gostovati Hamburgu 19. oktobra.

Favoriti u Evrokupu:

Partizan: Kvota 3,50. Virtus Bolonja: Kvota 4,50. Valensija: Kvota 5,00. Lokomotiva Kubanj: 9,99. Gran Kanarija: 14,98.

Sa Zvezdom u Evroligi?

Iako je odnos Partizana i Crvene zvezde već godinama na izuzetno niskom nivou, Ostoja Mijailović, predsednik crno-belih, voleo bi da njegova ekipa zaigra Evroligu upravo protiv večitog rivala.

- Srbija je zemlja koja je luda za košarkom, utakmice izmedu nas i Crvene zvezde fasciniraju medije. To su utakmice sa 20.000 gledalaca, a na kraju dana sport živi od televizijskih prava i emitovanje. Mislim da naša dva velika srpska kluba zajedno mogu mnogo doprineti Evroligi - rekao je Mijailović u jednom intervjuu za izraelske medije.

Kurir sport/Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track