JOKIĆ JE GAZDA NBA LIGE! Navijači su šokirani ovim podatkom: Nikola je BOLJI OD DŽORDANA I BIRDA! Ispred njega je samo legenda
Foto: Profimedia

kralj

JOKIĆ JE GAZDA NBA LIGE! Navijači su šokirani ovim podatkom: Nikola je BOLJI OD DŽORDANA I BIRDA! Ispred njega je samo legenda

Košarka -

Utakmica Denvera protiv Golden Stejta bila je 505. Jokićeva u regularnoj sezoni, odnosno neračunajući plej-of.

I pre nego što je stigao do velikog jubileja, 500. utakmice, bilo je jasno da će još jednom ući u istoriju NBA lige, a nakon tog meča koji je odigrao protiv Bruklina i na kojem je zabeležio tripl-dabl učinak, zvanično je moglo da se kaže da je Nikola Jokić prvi košarkaš u istoriji koji je na prvih 500 utakmica zabeležio više od 9.000 poena (imao je 9.579), 5.000 skokova (5.081) i 3.000 asistencija (3.068).

Ali u tom trenutku je malo ko mogao da pretpostavi da će posle narednih pet utakmica opet da se priča o Srbinu i istoriji.

Jedan podatak nakon utakmice u San Francisku i trojke Montea Morisa za pobedu šokirao je fanove najjače lige na svetu.

Nikola Jokić je protiv Golden Stejta upisao 35 poena, 17 skokova i osam asistencija i takvom partijom nadmašio je uspehe Majkla Džordana, Lerija Birta i Kevina Durenta.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

O čemu se radi?

Srpski centar na osam uzastopnih utakmica zabeležio najmanje 20 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Pomenuta trojica igrača nisu uspeli da vežu više od sedam takvih mečeva, a ovakav podatak koji je javnosti obelodanio Džastin Kubatko, statističar koji između ostalog radi za specijalizovani portal "Basketball reference", govori o veličini Nikole Jokića i tome koliko je dobar.

Ispred Jokića je trenutno još samo Karim Abdul-Džabar koji je čak 12 puta zaredom beležio takve brojke.

Leri Bird je do pomenutog učinka na sedam uzastopnih vetanih mečeva stigao 1982, Majkl DŽordan 1989, a Durent 2016. godine, a sada su svi iza Srbina.

Jokić će priliku da se popne i do devetog vezanog meča sa najmanje 20 poena, 10 skokova i pet asistencija imati 25. februara kada će Denver igrati protiv Sakramento Kingsa.

Prethodno, aktuelni MVP i favorit za osvajanje te nagrade i u ovoj sezoni, zaigraće na Ol star utakmici četvrti put u karijeri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track