CRVENO-BELA DUPLA KRUNA: Košarkašice Crvene zvezde odbranile titulu šampiona Srbije
Foto: KSS

maksimalne u finalu

CRVENO-BELA DUPLA KRUNA: Košarkašice Crvene zvezde odbranile titulu šampiona Srbije

Košarka -

Košarkašice Crvene zvezde su šampionke Srbije!

Crveno-bele su i u trećem meču finala plej-ofa Prve ženske lige Srbije savladale Art basket 71:61 i sa 3:0 u finalnoj seriji odbranile titulu, odnosno osvojile peti šampionski naslov zaredom, čak 33. u bogatoj istoriji kluba!

Treći finalni meč počeo je izjednačeno, u prilično jakom ritmu, a crveno-bele su posle četiri minuta igre povele 11:5, a minut kasnije i 18:8 posle nekoliko vezanih grešaka Arta. Držao je domaćin prednost od desetak poena sve do kraja prve deonice – 28:16.

Sigurna je Zvezda bila i u uvodnim minutima druge četvrtine, a posle trojke Katanić povela je 31:16. Art je i dalje imao lošu realizaciju, što je ekipa trenera Dragana Vukovića kažnjavala, ali je Čolić drugom trojkom smanjila na 19:33 u 14. minutu. Uzvratila je istom merom Katanić, pa dvojkom Janković, onda je za tri ubacila i Mišeljić za velikih 42:19 u 16. minutu. Nastavile su crveno-bele da koriste slab dan rivala, a u finišu drugog perioda podigle i na ogromnih 47:19.

Drugo poluvreme nije donelo ništa novo. Art i dalje nije imao adekvatnu realizaciju, Zvezda je bila mirna i sigurna, pa veliki višak ni jednog trenutka nije bio ugrožen. Smanjio je gost posle trojke Bukvić na 29:51 u 26. minutu. Art je u finišu treće deonice konačno počeo da pogađa, pa je smanjio na 38:55, ali nije imao snage da potpuno uhvati priključak.

U poslednjem periodu igre, Art je pokušao da se vrati u meč, ali je Zvezda i dalje čuvala nedostižnu prednost od oko 20 poena. Vreme je prolazilo, igralo se praktično koš za koš, dok ekipa trenera Vidosavljevića u 38. minutu nije pripretila kada je smanjila minus na 12 poena (52:64). Ipak, crveno-bele su odbile taj napad, rutinski privele utakmicu kraju i počele da slave još jednu šampionsku titulu koju su potpuno zaslužile.

Zvezda je ranije osvojila i nacionalni kup, pa je sezonu završila sa duplom krunom.

DODELA NAGRADA

# Najbolji strelac finalne serije je Aleksandra Katanić iz Crvene zvezde mts, koja je postigla ukupno 51 poena na tri utakmice. Plaketu joj je dodelio Branko Aleksić, komesar lige.

# Najbolja igračica finalne serije je takođe Aleksandra Katanić, članica šampionske ekipe, koja je ostvarila ukupno 83 indeksna poena. Nagradu je dodelio Branko Aleksić, komesar lige.

# Srebrne medalje finalisti plej-ofa ekipi Art Basketa dodelili su potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković i generalni sekretar KSS Zlatko Bolić.

# Zlatne medalje pobedniku plej-ofa i prvaku srbije za 2021/2022 ekipi Crvene zvezde mts dodelili su potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković i generalni sekretar KSS Zlatko Bolić.

# Pehar u trajno vlasništvo prvaku Prve ženske lige Srbije za sezonu 2021/22 ekipi Crvene zvezde mts uručio je predsednik KSS Predrag Danilović, baš kao i veliki prelazni pehar.

IZJAVE

Dragan Vuković, trener Crvene zvezde mts

– Možda smo ove godine smo imali najdominantniji tim u odnosu na prethodne. Samo smo opravdali ulogu favorita. I stvarno, osim prvog mesta i osvajanja Kupa, drugo ništa ne bi bilo uspeh za našu ekipu, koja je napravljena da bude prva na oba fronta.

Aleksandra Katanić, MVP i najbolji strelac finalne serije

– Jako neizvesna utakmica na samom kraju. Dobro smo počele i prvo poluvreme odigrale odlično. Ali, pad koncentracije i možda prerano završena utakmica, dovela je do tog rezultata. Ali čestitam svojoj ekipi što smo pobedile i uspele da osvojimo i Kup i prvenstvo. Bilo je 3-0, iako je druga utakmica bila dosta neizvesnija. Mnogo sam ponosna na svoj tim. Svaka čast. Nadam se da ćemo nastaviti tako i sledeće sezone. Ponosna sam i srećna jer ovaj tim zaslužuje sve ove nagrade i sve ovo.

Nevena Naumčev, kapiten Crvene zvezde mts

– Iskreno, niko iz naše ekipe se nije nadao tome da ćemo tako dobro završiti samu sezonu. Ovo je samo nagrada za sve ono što smo prošle kroz čitavih godinu dana. Čestitala bih ekipi Arta na ovom finalu. Mojim saigračicama i trenerima na zlatu. Mogu reći da smo zaslužili ovu duplu krunu. Nema ništa bolje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track