PRVI ČOVEK EVROLIGE: Dobro došli u Beograd, grad košarke!
Foto: @starsport

fajnal for

PRVI ČOVEK EVROLIGE: Dobro došli u Beograd, grad košarke!

Košarka -

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu imao je lepe reči za našu prestonicu na otvaranju završnog turnira Evrolige.

Dobro došli u Beograd, grad košarke“, poručio je Bartomeu.

Fajnal for Evrolige je prvobitno trebalo da se održi u Berlinu, ali zbog striktnih pravila usled pandemija virusa korona, turnir je premešten u Beograd.

„Nismo bili sigurni da li ćemo imati navijače na tribinama. Zbog njih igramo i nismo mogli da imamo još jedan fajnal-for bez njih. Hvala Berlinu jer su razumeli tešku odluku, kao i Beogradu koji je uspeo da preokrene sve i organizuje turnir u ovim izazovnim vremenima. Bile su ovo teške dve godine, ali je velika sreća videti pune arene“, rekao je Bartomeu, i dodao da se nada da će vojna invazija na Ukrajinu proći i da je svetu potreban mir.

On je rekao i da se teška vremena nastavljaju zbog rata u Ukrajini.

Nadamo se da će mir doći brzo. Ne smemo da zaboravimo da neki timovi neće završiti sezonu koju su počeli zbog toga. Mnogo je neizvesnosti i to će sigurno trajati neko vreme, ali uprkos svim izazovima, želimo da slavimo košarku“, rekao je prvi čovek Evrolige.

Na završnom turniru će nastupiti košarkaši Real Madrida, Barselone, Olimpijakosa i Efesa.

"Timovi su spremni da pruže sjajan F4. Čestitam Barseloni, Realu, Olimpijakosu i Efesu koji su došli ovako daleko. Hvala njima, ali i ostalim timovima koji su nam priredili sjajnu sezonu", zaključio je Bartomeu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track