KO JE GLASAO ZA PARTIZAN U EVROLIGI, A KO PROTIV? Ovako je protekao istorijski sastanak za crno-bele!
Foto: @starsport

iza kulisa

KO JE GLASAO ZA PARTIZAN U EVROLIGI, A KO PROTIV? Ovako je protekao istorijski sastanak za crno-bele!

Košarka -

Košarkaši Partizana i zvanično su dobili specijalnu pozivnicu Evrolige i sledeće sezone nastupaće u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Evroliga je zvanično objavila da su Partizan i Valensija dobili specijalne pozivnice, a ubrzo protiv procurila je informacija da je od 11 klubova sa A licencom koji imaju pravo glasa 7 klubova bilo za Partizan a 4 protiv crno- belih i Valensije

Međutim ta vest nije baš najtačnija

Naime niko od suvlasnika lige nije podigao ruku direktno protiv ulaska srpskog i španskog kluba.

Zapravo, prvo pitanje koja je postavljeno bilo je ko je za ostanak ruskih klubova u Evroligi, gde su se javili CSKA i Makabi

Potom je na red došlo pitanje ko je sa saglasan sa spiskom učesnika za narednu takmičarsku godinu, na kojoj su bila imena Partizana i Valensije.

Sedam klubova Olimpijakos, Žalgiris, Real, Barselona, Baskonija, Anadolu Efes i Fenerbahče glasalo je ZA dok su predstavnici milanske Olimpije i Panatinaikosa ostali uzdržani, saznaje " Mozzart Sport"

Samim tim, Evroliga, odnosno njeni vlasnici doneli su odluku da se crno-beli i Valensija vrate sledeće sezone u Evroligu.

Uskoro bi trebalo da bude poznato i ime naslednika Đordija Bertomeua koji je smenjen posle više od dve decenije na čelu takmičenja. Međutim, to se neće desiti danas, pošto izbor novog direktora ipak nije bio na dnevnom redu ovog sastanka.

Kurir sport / Mozzart Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track