SKANDAL POTRESA REGION! Maltretirala devojčice na nacionalnoj osnovi: KS Republike Srpske oštro osudio ponašanje selektorke BIH!
Foto: Printscreen

bruka i sramota

SKANDAL POTRESA REGION! Maltretirala devojčice na nacionalnoj osnovi: KS Republike Srpske oštro osudio ponašanje selektorke BIH!

Košarka -

Nezapamćen skandal uzdrmao je čitav region!

Kao bomba odjeknula je vest da je selktorka ženske pionirske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Jasna Sliško, maltretirala košarkašice banjalučkih klubova Mladi Krajišnik i Feniks.

Devojčice su navodno bile izložene mobingu na nacionalnoj osnovi tokom desetodnevnih priprema u Sarajevu i turnira u Sloveniji.

Povodom skandala koji je odjeknuo u javnosti hitno se oglasio Košarkaški savez Republike Srpske.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Najoštrije osuđujemo ponašanje Jasne Sliško i drugih vinovnika nemilih događaja u reprezentaciji BiH. Кošarkaški savez Republike Srpske najoštrije osuđuje ponašanje selektorke U14 reprezentacije BiH Jasne Sliško i drugih vinovnika nemilih događaja u reprezentaciji BiH, koji su zabranili devojčicama M. B. i T.G. da proslavljaju pogotke za 3 poena dižući tri prsta.

Pored toga, igrajući za reprezenztaciju BiH, devojčice srpske nacionalnosti su doživele i prijetnje i uznemiravanje nanacionalnoj osnovi (,,odseći ćemo ruku ko digne tri prsta“, priča o ratu u BiH, Srebrenici, oduzimanje i pregledanje telefona i sl.). Možete li uopšte zamisliti da devojčice u ovom uzrastu, kada im prije svega treba usaditi ljubav prema košarci i dresu koji nose, od reprezentacije za koju igraju, dožive takvu torturu?! U 2022. godini, 21. veku, u jednoj Evropskoj zemlji, to je nezamislivo!

Pored prijetnji i uznemiravanja na nacionalnoj osnovi koje su ove devojčice u reprezentaciji BiH doživele, imali smo priliku da vidimo i da se i pre par dana pobeda seniorske reprezentacije BiH u Кelnu protiv Francuske „slavila“ sa ratnim zastavama tzv. Armije BiH. Posle ovih skandala pitamo se da li neko iz Republike Srpske uopšte treba da šalje svoje dete da igra za reprezentaciju BiH?! Takođe, u svetlu navedenih događaja, a po prijavi klubova i roditelja devojčica, Кošarkaški savez Republike Srpske je dana 6.9.2022. godine podnio Disciplinskom sudu КS BiH zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv selektorke U14 reprezentacije BiH Jasne Sliško", navodi se u saopštenju

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track