SRPSKI PREDSTAVNIK KREĆE U POHOD NA EVROPU: Počinju kvalifikacije za FIBA LIGU ŠAMPIONA, a prva prepreka je NAJTEŽA
Foto: FIBA champions league

KoŠARKA

SRPSKI PREDSTAVNIK KREĆE U POHOD NA EVROPU: Počinju kvalifikacije za FIBA LIGU ŠAMPIONA, a prva prepreka je NAJTEŽA

Košarka -

Srpski predstavnik večeras od 20 časova igra meč prvog kola kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona protiv španskog Rio Breogana.

Ekipa FMP Meridian, kao finalista plej-ofa košarkaškog prvenstva Srbije, dobila je priliku da se kroz kvalifikacioni turnir domogne plasmana u FIBA Ligu šampiona.

Turnir se igra po nokaut sistemu na jednu dobijenu utakmicu, a samo najbolji od šest učesnika proći će u grupnu fazu takmičenja. Domaćin kvalifikacionog turnira je Beograd, a sve utakmice biće odigrane u dvorani "Aleksandar Nikolić", u periodu od 21. do 25. septembra.

Pored FMP Meridiana i Breogana, učesnici su Svons Gmunden iz Austrije, Parnu Sadam iz Estonije, Baken Bersi iz Danske i češki klub Opava.

Kada se pogledaju potencijalni protivnici, jasno je da prvo kolo predstavlja na papiru najtežu prepreku za srpski tim.

Breogan igra u najjačoj ligi Evrope, a prethodne sezone su bili veoma blizu plasmana u tamošnji plej-of u kojem igra osam najboljih ekipa u Španiji. Na kraju su zauzeli 11. mesto, sa samo jednom pobedom manje od osmoplasirane Gran Kanarije.

Ovu ekipu sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Veljko Mršić, a tu su i tri srpska košarkaša - Marko Luković, Nemanja Nenadić i Stefan Momirov.

Ukoliko savlada Breogana, protivnik FMP Meridiana u polufinalu biće ekipa Opave, koja turnir počinje tek u ovoj fazi takmičenja.

RASPORED MEČEVA ČETVRTFINALA

Sreda 21. septembar

Svans Gmunden - Parnu Sadam 17.00

FMP Meridian - Rio Breogan 20.00

"Kao što sam i rekao nakon samog žreba, dobili smo veoma kvalitetnog protivnika, možda i najboljeg, a koji dolazi iz zemlje koja je šampion Evrope. Mislim da se to potvrdilo kroz pripremni period gde je Rio Breogan dominirao, većinu utakmica dobijao veoma ubedljivo. Mi smo takođe imali veoma dobar pripremni period, sa usponima i padovima kroz utakmice. Ukupno gledano veoma sam zadovoljan kako su momci radili i uz nekoliko sitnih povreda, dočekujemo spremni utakmicu u sredu. Definitivno smo u ulozi autsajdera zbog iskustva i celokupne slike jer naš tim ima veliki broj mladih igrača. Svakako, daćemo sve od sebe", rekao je trener Pantera Nenad Stefanović.

Čarls Dženkins
foto: Starsport

Srpska ekipa biće predvođena kapitenom Nedanom Nerandžićem, a od novajlila se najviše očekuje od Paulijusa Valinskasa iz Litvanije, Amerikanaca Bo Biča i Trenta Frejzera, a tu je i iskusni Čarls Dženkins, bivši košarkaš Crvene zvezde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track