HIT PRIČA! DUDA IVKOVIĆ HTEO DA DOVEDE ADETOKUMBA U RADNIČKI: Obeštećenje za Janisa bilo je SMEŠNO
Foto: AP Morry Gash, Aleksandar Jovanović Cile

Umalo da postane KRSTAŠ

HIT PRIČA! DUDA IVKOVIĆ HTEO DA DOVEDE ADETOKUMBA U RADNIČKI: Obeštećenje za Janisa bilo je SMEŠNO

Košarka -

Janis Adetokumbo već godinama je jedan od najboljih košarkaša planete, superstar koji je već sa 28 godina obezbedio status legende.

Dva puta je bio MVP NBA lige i jednom predvodio Milvoki do šampionske titule. Međutim, popularni "Grik frik" imao je jako teško detinjstvo i svaki dan u Atini predstavljao mu je bitku za goli život.

Janis je s braćom pomagao roditeljima tako što je na ulicama i plažama prodavao raznu robu - naočare, torbe, šešire... A onda je otkrio košarku i sve ostalo je istorija.

Janis je vrlo lako mogao da završi u Radničkom s Crvenog krsta, a u Beograd je hteo da ga dovede čuveni trener Duda Ivković, legenda popularnih "krstaša". Mladi košarkaš je tada imao ugovor sa Saragosom.

Dušan Ivković
foto: Nebojša Mandić Kurir

- Prvi put sam ga video kada je imao 15 godina. Išao sam da gledam sina jednog mog druga i video ovog neviđenog klinca. Predložim Olimpijakosu da ga uzmemo, postojala je obaveza od 200.000 evra koja ga je vezivala za Saragosu. Kad sam uvideo da Olimpijakos ne želi da investira u mlade igrače, javim mom prijatelju, koji je bio u bordu fabrike "Efes Pilsen", da ima jedan stravičan igrač u Grčkoj. On pošalje iskusnog trenera iz Efesa, a ovaj kaže da imaju takve igrače i da ih ne interesuje - otkrio je Ivković pre nekoliko godina u intervjuu za Novosti.

Nikola Jokić, Janis Adetokumbo
foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Ivković je čak planirao da plati obeštećenje kako bi Adetukombo pojačao "krstaše".

- Išao sam korak dalje, razmišljao o tome da uložim neki dinar da dođe u Radnički, koji je tada bio član KLS i stigao do finala Kupa. Nisam to uradio da se ne bi pričalo da se bavim menadžerisanjem - pojasnio je Duda.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track