VELIKA TUGA! Posle dvogodišnje borbe sa rakom, preminula jedna od najboljih košarašica u istoriji ženske NBA lige!
Foto: printscreen/Youtube

tragedia

VELIKA TUGA! Posle dvogodišnje borbe sa rakom, preminula jedna od najboljih košarašica u istoriji ženske NBA lige!

Košarka -

Posle dugogodišnje borbe sa opakom bolešću, preminuila je jedna od najboljih košarkašica u istoriji ženske NBA lige, Simon Edvards.

Simon iza sebe ima neverovatnu priču, a u košarkaške vode uplovila je slučajno. Naime, na jednom atletskomtakmičenju, nju je primetio trener Seminol Stejt koledža, koji je pozvao na prvi trening, pa je ona ubrzo pokazala svoj košarkaški talenat.

Posle epizode na pomenutom koledžu, Simon je 1997. postala član Njujork Libertija, ali za tim iz „velike jabuke“ nije odigrala nijednu utakmicu. Debitovala je tek 2000. godine, kada je postala član Sijetl Storma, za čiji je dres nosila narednih šest godina i imala najveću ulogu u osvojenoj tituli 2004. godine.

Iz WNBA se povukla 2006. godine kao najbolji skakač tima, košarkašica sa najviše minuta i najviše odigranih utakmica za Storm.

Takođe, nastupala je i u Evropi tokom pauze između dve sezone u WNBA.

Podsetimo, Edvardsovoj je 2021. godine dijagnostikovan rak, a dvogodišnje borbe je preminula.

„Tužni smo zbog smrti naše Simon Edvards. Naš „Jamajčanski uragan“ bila je pravi ratnik na terenu, ali i van njega. Njenom neverovatnom energijom i optimizmom donela je radost mnogima“, navedeno je u poruci tima iz Sijetla.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track