Partizan u finalu turnira u Laktašima

Pripreme

Partizan u finalu turnira u Laktašima

Košarka -
Najefikasniji u timu crno-belih bio je Đorđe Gagić sa 17 poena, dok je na drugoj strani Lorbek ubacio 18

Košarkaši Partizana savladali su Krku u polufinalu turnira u Laktašima 68:64, na kojem crno-beli učestvuju u sklopu priprema za novu sezonu. Crno beli će se u finalu sastati sa Himkijem, koji je bio bolji od Igokee 76:66.

Partizan je od starta meča diktirao ritam za koji košarkaši Krke nisu imali odgovor. Dobra odbrana je krasila srpskog šampiona, a kontranapad je bio jako oružje izabranika Duška Vujoševića. Devet poena je bila najveća prednost Partizana u prvoj četvrtini, u drugoj je Krka prišla na dva zaostatka, ali su se crno-beli dobro branili i vratili rezultatski višak.

Najubedljiviji su crno-beli bili u trećoj deonici u kojoj su imali prednost i od 18 poena. Partizan je odlično ušao u drugo poluvreme, otvorio ga serijom od 8:0, slovenački predstavnik dugo nije uspevao da postigne koš.

U poslednjem periodu utakmice Krka je koristila neefikasnost crno-belih pri slobodnim bacanjima, osim trojke Vestermana u prvoj četvrtini, šut za tri poena nije išao gostima iz Beograda. Slovenci su pojačali pritisak, topili višak srpskog šampiona, prišli na šest poena zaostatka (62:56). Do kraja meča Partizan je morao žestoko da se brani ne bi li sačuvao već upisan trijumf - 68:64.

Najefikasniji u timu crno-belih bio je Đorđe Gagić sa 17 poena, dok je na drugoj strani Lorbek ubacio 18.

Turnir se završava u subotu, meč za treće mesto igraće se od 18 časova, a finale je na programu od 20,30.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track