SRBIJA BRANI TITULU: Košarkašice saznale rivale na Evropskom prvenstvu
Foto: @starsport

Žreb održan u Kranju

SRBIJA BRANI TITULU: Košarkašice saznale rivale na Evropskom prvenstvu

Košarka -

Održan žreb za Evropsko prvenstvo, Srbija u grupi D

Žreb za Evropsko prvenstvo za košarkašice održan je danas na brdu pored Kranja.

Srbija, aktuelni šampion Evrope, igraće u grupi D u Ljubljani, gde će za rivale imate selekcije Turske, SLovačkei Mađarske.

GRUPA A (Tel Aviv): Crna Gora, Letonija, Španija, Grčka. GRUPA B (Tel Aviv): Belgija, Italija, Češka, Izrael. GRUPA C (Ljubljana): Nemačka, Velika Britanija, Slovenija, Francuska. GRUPA D (Ljubljana): Turska, Slovačka, Mađarska, SRBIJA.

U ceremoniji žreba je učestvovala Sonja Vasić, kojoj je pripala čast da pokaže pehar namenjen šampionu Starog kontinenta.

Reprezentacija Srbije bila je u prvom šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo koje se od 15. do 25. juna 2023. održava u Sloveniji i Izraelu.

Poznato je da domaćini EP imaju pravo da izaberu po jednu partnersku reprezentaciju koja će se takmičiti u grupi u njihovoj zemlji, pa je Slovenija izabrala Srbiju, što znači da će naše najbolje košarkašice igrati u grupi u Ljubljani, ali nisu mogle da budu u istoj grupi sa Slovenkama. Izrael se odlučio za Češku, i to da igraju u istoj grupi.

Srbija će igrati u Ljubljani, u dvorani „Stožice“, gde će se igrati i eliminacione runde, kao i završnica prvenstva od četvrtfinala do finala.

Sistem takmičenja će biti isti kao i prethodnih godina. U grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasirane ekipe direktno će u četvrtfinale posle tri odigrana meča.

Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u grupama igraće jedan kvalifikacioni meč za mesto u četvrtfinalu.

Karte za utakmice ženskog EP u ljubljanskim „Stožicama“ biće puštene u prodaju 15. marta, tačno tri meseca pre početka šampionata.

Učesnici ženskog Evrobasketa su bili raspoređeni u četiri šešira.

PRVI ŠEŠIR

Španija

Francuska

Belgija

Srbija

DRUGI ŠEŠIR

Turska

Italija

Grčka

Slovenija

TREĆI ŠEŠIR

Velika Britanija

Crna Gora

Slovačka

Češka

ČETVRTI ŠEŠIR

Mađarska

Letonija

Nemačka

Izrael

Kurir sport / Dejan Ignjatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track