NAVIJAČI PARTIZANA GLEDAJU I NE VERUJU: Ovo je ozbiljna sramota!
Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

analiza

NAVIJAČI PARTIZANA GLEDAJU I NE VERUJU: Ovo je ozbiljna sramota!

Košarka -

Košarkaši Partizana profesionalno se bave sportom i od toga žive. Da im klub nekim slučajem isplaćuje platu po učinku, pola ekipe bi za prikazano na meču protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani trebalo da uplati ozbiljan novac na račun crno-belih.

Ovo se posebno odnosi na izdanje centarske linije, koja se svojski potrudila da se upiše u istoriju ABA lige. Na žalost po pristalice Partizana, ispisali su jednu od najsramotnijih stranica.

Podatak za nevericu i trljanje očiji glasi - plejmejker Ljubljančana Jogi Ferel, visok samo 183 centimetra, nadskočio je kompletnu centarsku liniju Partizana! Omaleni Amerikanac je zabeležio osam skokova (pet defanzivnih i tri ofanzivna), a Lesor, Smailagić, Ledej i Papapetru zajedno šest.

Matijas Lesor je u tom elementu najviše podbacio, za 20 minuta na parketu uspeo je da uhvati samo jednu loptu, najslabiji učinak najboljeg centra Evrolige ove sezone. Lesor je bar dao 14 poena, a šta reći za Zeka Ledeja? Čovek kao da nije bio u Stožicama u utorak uveče. Promašio je svaki šut, upisao samo dva skoka i to za čak 24 minuta igre. Neverovatno. Slično bi mogla da se opiše i igra Janisa Papapetrua, a malo manje loš od pomenutih bio je Alen Smailagić sa četiri poena i mizerna dva skoka.

Teško je pronaći neko racionalno objašnjenje za činjenicu da je ekipa iz Ljubljane na dva meča ostvarila 38 skokova više. Da je Partizan igrao protiv juniora, još bi i moglo da se shvati. Ovako možemo samo da nagađamo, ali verovatno se radi o kombinaciji više faktora.

Nema sumnje da je ekipa umorna, ali trebalo bi svima da bude jasno da sezona nije završena jer je osvajanje ABA lige prioritet. Moguće je da je većina igrača kojima je istakao ugovor glavom već na odmoru i razmišlja o tome kako će im ugovori naredne sezone biti i duplo veći.

Smehotresno: Zvezda bez mečeva 18 dana

Partizan i Cedevita su prve dve utakmice polufinala odigrali u razmaku od 48 sati, a na majstoricu ćemo da čekamo do 6. juna! Ko, kako i zašto pravi ovako nakaradan raspored ABA lige prava je misterija.

Tako će košarkaši Crvene zvezde, koji su preslišali Budućnost i plasirali se u finale, čak 18 dana biti bez takmičarske utakmice.

Kurir sport / P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track