NIJE KRAJ, JOŠ ĆE SE IGRATI! Zvezda na "krilima" Nedovića produžila seriju - Parni valjak ispustio "meč loptu" u PAKLU Pionira!
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

aba liga

NIJE KRAJ, JOŠ ĆE SE IGRATI! Zvezda na "krilima" Nedovića produžila seriju - Parni valjak ispustio "meč loptu" u PAKLU Pionira!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u trećoj utakmici finalne serije ABA lige, pošto su večeras na svom parketu pobedili Partizan rezultatom 91:78!

Žestoka je uvertira bila pred ovaj meč, a košarkaši Partizana u Pioniru su imali paklen doček! Naime, tokom zagrevanja navijači Crvene zvezde zasuli su parket upaljačima, te su se izabranici Željka Obradovića povukli sa parketa.

Zbog haosa, utakmica je kasnila pola sata, a na početku susreta viđena je velika borba "večitih rivala" koja je trajala gotovo svih 40 minuta. Crno-beli su na parket istrčali s namerom da već večeras proslave titulu posle sušnog perioda koji traje poprilično dugo - celu deceniju. Tim Željka Obradovića uspeo je da obezbedi veliki kapital, da odbrani domaći teren, dok su crveno-beli večeras dali sve od sebe da produže seriju!

Izabranici Duška Ivanovića bolje su otvorili meč, videla se nervoza kod gostiju u uvodnim minutima, ali se brzom reakcijom Željka Obradovića situacija na parketu promenila, te su košarkaši Partizana bolje zaigrali i vratili se u meč.

U nastavku viđena je sjajna borba večitih, oscilacije u igri su i kod jednih i kod drugih bile prisutne, pa je na semaforu bila rezultatska klackalica, a nakon prvog poluvremena Partizan je otišao na pauzu sa +3 poena prednosti!

I u trećoj četvrtini "večiti" su se smenjivali u vođstvu, viđene su manje serije i jednih i drugih, sjajni potezi, asistencije, te je sve prštalo na parketu Pionira, baš kako i treba da bude u jednom derbiju.

A onda, u poslednjoj četvrtini opao je tempo igre. Crno-beli su ušli u problem sa faulovima, šut je stao, što su crveno-beli iskoristili i u jednom momentu došli na +10, što je ujedno bila i najveća prednost za Zvezdu na današnjem meču!

1 / 8 Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pokušali su crno-beli poenima Pantera da se vrate u meč, ali to im nije pošlo za rukom, pošto je tim Duška Ivanovića rutinski priveo meč kraju i produžio finalnu seriju!

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nemanja Nedović sa 19 poena, Mitrović i Petrušev su postigli po 16 poena, dok je Vildoza završio meč sa 14 poena. Na drugoj strani, istakao se Egzum koji je na svom kontu imao 16 poena, Madar je postigao jedan poen manje, a Panter je ubacio 12 poena.

Uživo,

Crvena zvezda - Partizan: 91:78

Tok utakmice:

Četvrta četvrtina:

Završena je utakmica! Crvena zvezda je slavila rezultatom 91:78!

39. minut - Kampaco pogađa trojku za velikih +15

38. minut - Sjajno igra Zvezda u ovim momentima, deluje da je pitanje pobednika na večerašnjem meču već rešeno!

37. minut - Panter iz velike udaljenosti postiže veoma bitnu trojku za Partizan 77:71

Crvena zvezda, Partizan
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

35. minut - Ledej koševima sa linije za slobodna bacanja prekida seriju Crvene zvezde 75:67

34. minut - Odličan prodor Nemanje Nedovića i novi poeni za 32-godišnjeg plejmejkera 73:65

33. minut - Sjajan potez Madara! Plejmejker Partizana je iz driblinga pogodio trojku, i to u poslednjoj sekundi 68:65

32. minut - Anđušić pogađa dva slobodna bacanja 65:62 Lazić pogađa trojku posle sjajne akcije crveno-belih 68:62

31. minut - Vildoza pogađa trojku na otvaranju poslednje četvrtine 65:59

Treća četvtina:

30. minut - Egzum uspešno realizuje dva slobodna bacanja 60:57

29. minut - Smailagić pravi četvrti faul, Petrušev potom precizan sa linije za slobodna bacanja 58:53

28. minut - Dobrić pogađa dva slobodna bacanja, domaći tim ponovo vodi 54:52

27. minut - Loša reakcija crveno-belih u odbrani, Madar je ostao sam kao duh i upisao nove poene 52:52

26. minut - Nakon greške Kampaca u napadu, Ledej je ostao sam na drugoj strani, dobio loptu i lako poentirao 51:50

Crvena zvezda, Partizan
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

24. minut - Mitrović se snajno snašao i lepo pogodio, na drugoj strani parketa Madar precizan van linije 6,75

23. minut - Lazić pogađa trojku iz ćoška, Zvezda ima +2 poena prednosti 43:41 A na drugoj strani Naneli uzvraća istom merom 43:44

22. minut - Ponovo Mitrović poentira nakon ofanzivnog skoka 40:41

Druga četvrina:

20. minut - Naneli je u poslednjim sekundama prvog poluvremena pogodio trojku, a tom prilikom ga je Kampaco faulirao, pa će Naneli imati priliku za 3+1

19. minut - Lesor tek sada postiže prve poene na meču 37:36 Papapetru pogađa sa poludistance, Partizan ponovo vodi 37:38

18. minut - Danilo Anđušić cepa mrežicu! Sjajno je iskusni šuter iskoristio blok svog saigrača i pogodio novu trojku 33:34

17. minut - Loši momenti za Partizan, ovog puta Petrušev skače u napadu i lako poentira 33:28 Anđušić pogađa uz faul, pa je iskoristio i dodatno slobodno bacanje 33:31

16. minut - Nemanja Nedović zakucava u kontri posle sjajne asistencije Luke Mitrovića 31:28

Crvena zvezda, Partizan
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

14. minut - Novi laki poeni za Crvenu zvezdu, manjak koncentracije košarkaša Partizana u odbrani je evidentan u ovim momentima 26:25 Ledej trojkom prekida seriju domaće ekipe 26:28

13. minut - Vildoza u tranziciji pogađa trojku 22:25 Mitrović sada poentira nakon ofanzivog skoka 24:25

12. minut - Smailagiću je sviran treći faul, što predstavlja veliki problem za Partizan

11. minut - Crno-beli serijom 4:0 otvaraju drugu deonicu 19:25

Prva četvrtina:

10. minut - Ledej pogađa sa poludistance u karakterističnom stilu 17:19 Na drugoj strani Dobrić stiže do lakih poena, a onda Egzum u poslednjoj sekundi sjajno probija i donosi +2 poena prednosti svom timu

9. minut - Sjajan prodor Nemanje Nedovića i laki poeni za srpskog plejmejkera 16:15

8. minut - Egzum je ostao sam na trojci i pogodio 14:15

7. minut - Hasan Martin pogađa uz faul a potom je sigurno realizovao i dodatno slobodno bacanje 12:11

Crvena zvezda, Partizan
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

5. minut - Partizan nakon trojke Pantera prvi put vodi na današnjoj utakmici, odlična reakcija gostujućih košarkaša nakon tajm-auta 9:11

4. minut - Jam Madar sada postiže trojku i smanjuje na 9:6

3. minut - Mitrović ponovo poentira, i to na sjajan način 4:0 Smailagić postiže trojku 4:3 Nedović na drugoj strani uzvraća istom merom, a potom u narednom napadu posstiže lake poene nakon izgubljene lopte košarkaša Partizana 9:3

2. minut - Luka Mitrović postiže prve poene na današnjem meču 2:0

1. minut - Nekoliko promašaja i na jednoj i na drugoj strani na početku meča!

Uoči meča:

- Delije brutalno izvređale Željka Obradovića!

- Utakmica između Crvene zvezde i Partizana počinje u 20:55!

- Ako se bude nešto bacalo na teren, prazni se dvorana - glasi upozorenje sudija!

- Obradović povukao ekipu sa terena!

- Košarkaši Crvene zvezde i Partizan pristigli su u halu Pionir!

Grmeće večeras popularni Pionir, biće premali da primi sve navijače Crvene zvezde koji žele da pomognu svom timu da produži finalnu seriju ABA lige (20.30, Arena sport premijum 1).

Partizan će na parket istrčati s namerom da počisti večitog rivala i da već večeras crno-beli proslave titulu posle sušnog perioda koji traje poprilično dugo - celu deceniju. Tim Željka Obradovića uspeo je da obezbedi veliki kapital, da odbrani domaći teren, ali večeras će imati mnogo teži zadatak nego u prve dve utakmice.

Pristalice Crvene zvezde najavljuju paklenu atmosferu, koja je podgrejana i neprimerenim skandiranjem Nemanji Nedoviću u Štark areni.

- Partizan vodi u seriji sa 2:0, ali za titulu su potrebne tri pobede. Okrećemo se utakmicama koje slede i verujem da možemo da stignemo do trona. U meču koji je ostao iza nas ključ je bila odbrana, odnosno pad u odbrani - rekao je trener crveno-belih Duško Ivanović i nastavio u optimističnom tonu:

- Nismo klonuli duhom, verujemo da možemo do titule. Verujem ja, veruju svi u ekipi, svi u klubu. To je jedini način da stignemo do cilja s kojim smo ušli u finalnu seriju. U utakmicama koje slede moramo da održimo nivo energije u oba smera, moramo da svedemo oscilacije i greške na minimum, a da povećamo fokus, jer će, kao i u prethodna dva meča, presuditi slobodna bacanja, greške, sitni detalji.

derbi, Partizan, Crvena Zvezda
foto: Nenad Kostić

Alen Smailagić je bio jedan od najboljih u ekipi Partizana, postao je ključni igrač u reketu za koga rival nije imao rešenja.

- Očigledan je napredak iz utakmice u utakmicu. Vidi se trud i rad sa Željkom, hemija je tu, tako da smo sve bolji i bolji - kaže popularni Smajli, koji je imao veliku pomoć u Janisu Papapetruu:

- Posao nije završen, ostalo nam je da pobedimo u još jednom meču. Borićemo se svim snagama za to. Mi imamo prednost od 2:0, ali to još nije ništa. Ne volim da se vraćam u prošlost, ali svi znamo šta se dešavalo u seriji s Realom. Zato treba da budemo oprezni, da se koncentrišemo da ovo privedemo kraju i igramo kao da je 0:0 - rekao je Grk.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track