DELIJE SE PONOVO OKUPILE ISPRED PIONIRA: Zvezda želi da sruši neprijatnu TRADICIJU dugu šest godina! VIDEO
Foto: Nenad Kostić

ABA LIGA

DELIJE SE PONOVO OKUPILE ISPRED PIONIRA: Zvezda želi da sruši neprijatnu TRADICIJU dugu šest godina! VIDEO

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da izjednače u finalnoj seriji plej ofa ABA lige protiv Partizana na 2:2 pobedama na svom terenu.

Odlučujuća peta utakmica igraće se u četvrtak u Areni, a domaćin će biti Partizan.

Ono što Zvezdi ne ide na ruku je da niko u iistoriji ovog takmičenja niko nije izgubio peti meč kod kuće u finalu, pa će Zvezda morati da sruši tradiciju ukoliko želi da odbrani titulu.

Tome se nadaju i Delije koji su se okupili ispred Pionira, kako bi ekipi dali podršku pred najvažniji meč sezone, koji će igrati pred oko 20.000 navijača "večitog" rivala.

Zanimljivo je da su igrači Zvezde pred navijače izneli kartonsku lutku Stefana Lazarevića koji je postigao jednu od najvažnijih trojki u prethodnoj utakmici. Time se iskupio za neke ranije promašaje, a ovo je i bio gest kapitena za njega, da pokaže koliko svi veruju u njega.

Delije na taj način žele da prizovu 2015. godinu, kada su Zvezda i Partizan igrali polufinalnu seriju regionalne lige gde je ulog bio plasman u Evroligu.

Zvezda je tada u drugom meču pretrpela brejk, ali je na terenu Partizana upisala dve pobede i plasirala se u finale Ta serija označila je početak dominacije Zvezde, koja traje i danas, a koju će Partizan probati da prekine u četvrtak.

Zvezda
foto: Starsport

Crvena zvezda je 2019. i 2021. godine pobedila Budućnost sa 3:2 u seriji, a prošle godine je isto uradila protiv Partizana. Sezona 2020. godine nije završena zbog pandemije.

Poslednji put je neka ekipa napravila brejk u finalnoj seriji 2018. godine. Tada je Budućnost u prvom susretu iznenadila Crvenu zvezdu u Pioniru,, koji je potom odbranila sa dve pobede u Morači i osvojila titulu sa 3:1 u seriji

To je ujedno poslednji put da je Zvezda ostala bez titule u ABA ligi, kojom dominira od 2015. godine.

Zanimljivo, kada god se igrala peta utakmica u plej-ofu, a to je bilo u poslednja tri navrata, svaki put bi Zvezda slavila, ali svaki put je bila domaćin.

Dakle, da bi sada osvojila titulu mora da napravi brejk, a na njega u finalima Zvezda čeka od 2017. Tada je u trećoj utakmici finala savladala Cedevitu i ukupnim rezultatom 3:0 osvojila titulu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track