Partizan u Fuenlabradi dve decenije posle evro krune

Na mestu uspeha

Partizan u Fuenlabradi dve decenije posle evro krune

Košarka -
Crno-beli su u upravo u predgrađu Madrida dočekivali protivnike u pohodu na tron Evrope

Košarkaši Partizana će u petak, 21. septembra, odigrati prijateljski meč sa španskom Fuenlabradom.Crno-beli su u upravo u predgrađu Madrida dočekivali protivnike u pohodu na tron Evrope, od čega su prošle pune dve decenije.

Duel koji nosi ime "1992-2012, 20 godina naše evropske titule" biće održan u dvorani "Fernando Martin". Sama hala, koja prima oko pet hiljada gledalaca, bila je otvorena neposredno pre nego što je Partizan počeo da igra u njoj. Bilo je nagoveštaja da će novi objekat ostati neiskorišćen, tako da se došlo do dogovora da ga srpski šampion koristi.

FIBA je, zbog ratnog stanja, zabranila Partizanu da mečeve kao domaćin u grupnoj fazi Evrolige igra u Beogradu, tako da se madridska opština otvorila kao prihvatljiva solucija.

Od samog starta takmičenja u Evroligi lokalno stanovništvo prihvatilo je Partizan kao svoj klub, a kako je rekao i tadašnji trener Željko Obradović, "ljudi iz Fuenlabrade imaju veliki udeo u osvajanju titule šampiona Evrope".Sve do četvrtfinala i meča sa Knorom, crno-beli su u Španiji bili domaćini, a čitava bajkovita sezona završena je legendarnom trojkom Aleksandra Đorđevića, u poslednjim sekundama finala fajnal-fora, održanog u Istanbulu.

Fuenlabrada i Partizan sastaće se u petak, od 20 časova i 30 minuta, u "svojoj" "Fernando Martin" areni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track