DEMOLIRANJE FENERA NIJE PRVO NA LISTI! Ovo je pet NAJUBEDLJIVIJIH pobeda Zvezde u Evroligi: Legenda kluba GAZILA, ali i PREGAŽENA!
Foto: Petar Aleksić

da se pamti

DEMOLIRANJE FENERA NIJE PRVO NA LISTI! Ovo je pet NAJUBEDLJIVIJIH pobeda Zvezde u Evroligi: Legenda kluba GAZILA, ali i PREGAŽENA!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde večeras (20.15) igraju protiv Olimijakosa u Evroligi, a navijači crveno-belih i dalje slave pobedu nad Fenerbahčeom - 87:56.

Janis Sferopulos
foto: Javier Borrego / Zuma Press / Profimedia

Ipak, trijumf nad Fenerom nije najubedljiviji crveno-belih u Evroligi, iako se radi o razlici od čak 31 poena. Svakako, trener Janis Sferopulos uspeo je da vrlo brzo uđe u bogatu istoriju kluba sa Malog Kalemegdana.

Željko Obradović, Dejan Radonjić, Crvena zvezda, Partizan
foto: @starsport

Crvena zvezda je u elitnom takmičenju ostvarila najuverljiviju pobedu nad Panatinaikosom 4. novembra 2021. godine kada je u dvorani "Pionir" slavila sa 81:48, ukupno +33. Ekipa legendarnog Dejana Radonjića prosto je demolirala Atinjane u tom meču, a blistali su Nikola Kalinić, Dejan Davidovac i Majkl Holins.

Dragan Šakota
foto: Starsport

Treću pobedu od +30, košarkaši Crvene zvezde ostvarili su 3. januara 2020. godine protiv Bajerna, kada su slavili rezultatom 93:63. Ovaj put konstruktor ubedljivog trijumfa bio je trener Dragan Šakota, dok je Dejan Radonjić kao strateg Bajerna doživeo ozbiljan poraz, iako je od strane navijača Crvene zvezde dočekan ovacijama, pred 16.824 gledalaca u Areni. Briljirali su tada Lorenco Braun, Vladimir Štimac, Marko Jagodić-Kuridža, Bili Beron, Branko Lazić, Kevin Panter...

Stefan Jović, Dejan Radonjić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Četvrti ubedljiv trijumf +25, crveno-beli su upisali nad Makabijem 16. decembra 2016. godine kada su slavili rezultatom 83:58. Tim koji je predvodio Dejan Radonjić toliko dobro je odigrao odbranu, da "Ponos Izraela" nije izveo niti jedno slobodno bacanje i da je Zvezda napravila samo 12 faulova! Najbolje role ostvarili su Marko Simonović, Ognjen Kuzmić, Milko Bjelica, Branko Lazić, Stefan Jović i Čarls Dženkins.

Filip Petrušev
foto: Starsport

Petu pobedu sa velikom koš razlikom, košarkaši Crvene zvezde ubeležili su 12. januara ove godine, kada su savladali Monako rezultatom 92:68. Pod komandom trenera Duška Ivanovića crveno-beli su razbili skupi tim Saše Obradovića predvođen prvom zvezdom Majkom Džejmsom. Najubedljiviju partiju pružio je Filip Petrušev sa 21 poenom, a pratili su ga Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Ognjen Dobrić, Luka Vildoza, Stefan Marković i Branko Lazić.

Kurir sport

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track