Najnovije vesti

"SEDEO SAM NA AERODROMU I PITAO SE..." Mirotić OTVORIO DUŠU: "Čekali su me da POTPIŠEM, rekao sam sebi, NEMOJ TO DA RADIŠ"
Foto: Fabrizio Carabelli / Zuma Press / Profimedia

setio se bitne odluke

"SEDEO SAM NA AERODROMU I PITAO SE..." Mirotić OTVORIO DUŠU: "Čekali su me da POTPIŠEM, rekao sam sebi, NEMOJ TO DA RADIŠ"

Košarka -

Nikola Mirotić (32) zbog povrede neće igrati protiv Partizana u dresu Armanija. Propustio je duel sa Bajernom u Minhenu i jasno je da neće doći ni u Beograd. Jedan je od najboljih igrača u Evroligi, transfer saga o dolasku u tim Željka Obradovića bila je glavna tema letos, na kraju je iz Barselone otišao u Milano, a sada je u centar pažnje dospela jedna njegova ranije izjava.

U pitanju je njegova odluka da ode iz najjače lige na svetu i da se vrati u Evropu. Na stolu je imao trogodišnji ugovor od Jute, krenuo je na potpisivanje ugovora, samo to se čekalo. "Bio sam slobodan agent i sa porodicom sam u tom periodu bio u Grčkoj na odmoru. Juta je želela da dođem na sastanak 30. juna da potpišemo ugovor. Trogodišnji, garantovan, odličan ugovor. Pričao sam sa svojom suprugom i ona mi je rekla da radim ono što me čini srećnim", počeo je Mirotić priču.

Nikola Mirotić
foto: Starsport©

Odlučio je da "pauzira" odmo i da ode da stavi paraf. "Kupio sam kartu za dva dana, da otputujem tamo. Čekao sam na aerodromu u Solunu i onda sam počeo da se pitam šta ja uopšte radim na aerodromu, zašto nisam sa svojom porodicom. Rekao sam sebi 'Niko, nemoj to da radiš, ako odeš potpisaćeš'. Napustio sam aerodrom, vratio sam se u hotel i rekao sam agentu da se neću ukrcati na let i da se izvini Juti. Odlučio sam da krenem drugim putem, nisam hteo da nastavim u NBA."

Nešto kasnije potpisao je za Barselonu. "Ima ljudi koji hoće da budu u NBA, čak i po cenu da ne igraju. Košarka u Evropi je na vrhunskom nivou, Evroliga je sve kompetitivnija, Endesa je veoma jaka i za mene je to korak dalje u karijeri, sada opet moram da se dokazujem", zaključio je Mirotić. Sa Barsom je osvojio titulu u ACB ligi i Kupu Španije, pa je posle komplikacija sa odlaskom i raskidom ugovora sa klubom dogovorio prelazak u Partizan, ali je na kraju završio u Milanu.

Kurir sport / Mondo / Ž.S.

BONUS VIDEO:

04:25

Nikola Mirotić posle pobede nad Zvezdom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track