ZDRAVLJE I BEZ POVREDA! Lepa srpska košarkašica skromno ulazi u 2024: Operacija je prošlost! Svaki novogodišnji poklon mi znači!
Foto: Privatna arhiva

INTERVJU

ZDRAVLJE I BEZ POVREDA! Lepa srpska košarkašica skromno ulazi u 2024: Operacija je prošlost! Svaki novogodišnji poklon mi znači!

Košarka -

Sa lakoćom Art Basket izlazi na kraj sa svojim protivnicima, a dobre zasluge za to idu Sofiji Olić, mladoj košarkašici koja je ovaj klub pojačala dolaskom iz Partizana.

Sofija ima 23 godine, igra na poziciji plejmejkera i ima veliku ulogu u timu koji je prvi na tabeli sa 11 pobeda iz isto toliko utakmica.

Art Basket apsolutno dominira u domaćem prvenstvu i nema naznaka da bi dominacija mogla uskoro da bude prekinuta. Sofija Olić je važan deo ovog tima kao najbolji asistent sa nešto više od 24 minuta po utakmici.

Sve to se dešava nakon teže povrede mlade košarkašice, koja se uvek raduje vremenu provedenom sa najbližima za vreme praznika.

Sofija Olić
foto: Privatna arhiva

Sofija se nada velikom uspehu i u 2024. godini.

Kako po tvom mišljenju izgledaju idealni novogodišnji i božićni dani? Gde i sa kim je najbolje ih provesti?

- Novogodišnji i božićni praznici su moje omiljeno doba godine jer je sve lepo ukrašeno, sija i nekako svaki grad dobije pozitivnu atmosferu. Nova godina je idealna da se otputuje negde jer svaki grad ima poseban praznični duh, a Božić uvek u domu i u krugu porodice. Najbolje ih je provesti sa porodicom i osobama koje volimo.

Kako će sve to iz prvog pitanja ove godine izgledati u realnosti? Da li ima prostora da se malo odmori od obaveza i da se provede vreme sa prijateljima i porodicom?

- Bude uvek koji dan da se odmori, ali to vreme brzo proleti i u kratkom periodu se vraćamo tamo gde smo stali jer se vrlo brzo nastavlja liga i ostale obaveze koje nas čekaju. Ali navikli smo da za kratko vreme napunimo baterije i da se zadovoljimo vremenom provedenim sa porodicom i prijateljima i da iskoristimo slobodno vreme na najbolji mogući način.

Koji novogodišnji poklon koji si ikad dobila pamtiš kao najlepši?

- Ne bih ništa posebno izdvajala, svaki poklon koji dobijem mi znači, a posebno kada ima novogodišnju i božićnu temu.

Sofija Olić
foto: Nikola Anđić

Kako ocenjuješ 2023. godinu, rezultate i učinak tokom nje?

- S obzirom da je ovo godina u kojoj se vraćam iz povrede i operacije, ja sam prilično zadovoljna, ekipno imamo skor od 11 pobeda i nijednim porazom i smatram da je to značajan rezultat koji treba da nadograđujemo i u drugom delu sezone. Bilo je uspona i padova kroz utakmice, ali iz svake smo izvlačili pouke i šta je ono na čemu treba raditi.

Kakve su želje za sledeću godinu? Prvenstveno profesionalni ciljevi, a posle i neki lični planovi, ako postoje.

- Želje za narednu godinu su pre svega zdravlje i što manje povreda. Očekujem da ćemo i sledeću godinu nastaviti u ovakvom ritmu. U januaru nas očekuje pored ligaškog dela i početak kupa i nadamo se da ćemo u nastavku lige produžiti pobednički niz i u drugom delu lige popraviti nedostatke i poboljšati dobre stvari i spremne dočekati završnice lige i kupa. Ciljevi su ove sezone najviši i verujem u kvalitet moje ekipe i nadam se da rezultat neće izostati.

Napomena: Zabranjeno preuzimanje delova teksta bez pisane dozvole autora i uredništva Kurira

Bonus video:

00:20

Košarkašice Srbije oplele kolce sa navijačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track